Whisky dinner Mitra Amstelveen X Mosaic X restaurant VadeVi

Wie Tommie van de Mitra in Amstelveen kent weet dat hij nogal fan is van wijn, gin, whisky, golf en… lekker eten! Daar wilde hij meer mee gaan doen en heeft samen met Mosaic cocktail experiences en restaurant VadeVi in Uithoorn de handen ineengeslagen om maandelijks een mooi nieuw concept neer te zetten.

Eten in een goed restaurant gepaired met de nodige gedestilleerde dranken en cocktails.

Het idee is dat er elke keer een andere samenwerking ontstaat tussen bijvoorbeeld een merk of een leverancier en de mensen die het organiseren. Dit keer was het de beurt aan Remy Cointreau met hun Bruichladdich whisky’s. De Brand Ambassador was helaas door ziekte verhinderd maar dat werd ruimschoots opgelost door 2 account managers te sturen die de avond hosten.

Verwacht verhalen over het merk in combinatie met goed eten wat afgestemd wordt op de whisky’s. De kok proeft namelijk alle whisky’s voor.

Hierbij een voorbeeld van wat er die avond werd geserveerd. We begonnen die avond met een amuse, Pani Puri met kastanje five spiced en daarbij een passende cocktail waarbij de siropen waren gebaseerd op de kruiden in de Pani Puri. De cocktail werd gemaakt met de classic laddie.

De eerste gang was Ama ebi garnaal met gebrande teriyaki, avocado en gefrituurde rijst en de whisky die daarbij werd geserveerd was de Bruichladdich organic 2011.

De 2e gang was rode mul gebrand met pastinaak en doperwt, aardappelpuree en gerookte beur blanc. Hierbij dronken we de Bruichladdich bere barley.

Bij de derde gang gingen we van vis naar vlees en van unpeated naar peated whisky.
Hoender Wellington met Jamon Serrano, duxelle van bospaddestoelen, gevogelte jus met dragon en gebrande mais

We sloten de avond af met de Octomore 15.2 gepaard met een pumpkin spiced cheesecake, koffie caramel roomijs en kandij koek.

De combinatie van het koffie ijs met de Octomore was absoluut een verbluffende samensmelting. Een geweldige combinatie om een heerlijke avond mee af te sluiten.

Een avond om te genieten van goed eten, goed gezelschap & goeie verhalen. De etentjes worden aangekondigd op de instagram pagina van Mitra Amstelveen. Dus houd die in de gaten om ook een plekje te bemachtigen.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *