Whisky proeven uit mijn geboortejaar

Hey people!

Al een tijdje wilde ik graag een whisky proeven uit mijn geboortejaar.

Nou moet ik meteen eerlijk zijn, ja ze zijn op zich nog betaalbaar vergeleken bij nog oudere whisky’s maar vaak zijn ze al wel stevig aan de prijs.

Via Facebook kwam ik in aanraking met een Facebook pagina genaamd ” bottle share “. Hier kan je dus samples kopen van andere mensen die bijvoorbeeld wat exclusievere flessen open hebben staan.

Zo kan jij toch ook die exclusieve flessen proeven zonder dat je er meteen €300 tegen aan moet gooien.

Of wil je juist een fles misschien kopen maar weet je niet zeker of je hem lekker zal vinden. Plaats een oproep op de Facebook pagina en wie weet heeft iemand die fles open staan voor je.

Zo plaatste ik de volgende oproep:

” Het lijkt me leuk om iets te proeven uit mijn geboorte jaar.

Iemand iets smakelijks staan uit het jaar 1991 🙂 ”

Al snel kwamen er meerdere reacties en had ik dus wat leuks om uit te kiezen.

Mijn keuze viel uit eindelijk op de Glen Elgin 1991 “old masters serie” & de Glenfarclas family cask 1991. Hier heb ik 2 samples van gekocht omdat ik deze graag samen met mijn broertje wilde proeven.

Dit omdat dit een wat exclusievere whisky is met een prijs gemiddelde van €280!

Maar eerst.

De Glen Elgin 1991.

Deze whisky heeft mij van de 2 het meest verrast! Deze whisky blies me omver! Wat een smaak beleving!

Mijn verloofde houd niet zo van whisky maar vond deze heerlijk!

De whisky is echt super super zacht. Ook al is hij 54.6% alcohol en 17 jaar gerijpt. Hij prikt totaal niet in je keel en heeft een heerlijke sherry smaak.

Naast de sherry smaak proef je ook vanille, specerijen, een beetje een chocolade achtige smaak. En heeft hij een heerlijke lange warme afdronk.

Wat mij betreft echt een whisky die je geld meer dan waard is. Zeker met zijn gemiddelde prijs van “maar” €100.

Dan nu de whisky waar ik het meest naar uitkeek.

De Glenfarclas family cask 1991.

Ik wilde al een tijdje ook een wat duurdere whisky proeven. Van deze whisky zijn maar 549 flessen gemaakt en zoals eerder gezegd kost een fles van deze whisky zo’n €280.

Samen met mijn broertje zijn we voor deze whisky even echt gaan zitten.

Laat ik beginnen met dat hij mij minder beviel dan de Glen Elgin. Duurder betekent dus niet altijd beter in de whisky maar vooral exclusiever.

Was hij vies? Zeer zeker niet! Maar hij had niet dat wow effect wat de Glen Elgin wel had.

Je ruikt en proeft wel weer die heerlijke sherry vaten waar deze fles wel 26 jaar op heeft gelegen!

Hij prikt een beetje in de neus. Op zich niet gek met zijn 57,6% alcohol. Verder ruik hij toch wat muf ofzo. Maar ook fruitig en een koffie geur.

Wat proef ik verder zoal. Zoetigheid, die koffie geur die je ruikt proef je ook. Maar ook dat muffe zit in de whisky. En een hout achtige smaak.

Het was zeker leuk om zo eens wat oudere whisky’s te proeven en raad alle whisky liefhebbers wel aan om lid te worden van de Facebook pagina. Zo kan je makkelijk en goedkoper je whisky kennis uitbreiden.

Heb jij ook speciale of dure whisky’s op je verlanglijstje staan ?

Cheers!

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *