Nee het gaat hier niet over koffie infused whisky. En nee ook niet over het gebruik van een Coffey still. De naam heeft Waterford te danken aan de artiest dit dit keer zijn werk liet lenen voor de nieuwe Cuvée. De Franse Nathanael Koffi waarvan de “gekleurde streepjes” (om het even iets minder respectvol te zeggen) als ik zijn werk opzoek op google toch een beetje zijn signature style lijkt te zijn qua het maken van kunst.
Nu we dat dilemma opgelost hebben. Tijd voor whisky !
Want dit is de oudste Waterford tot nu toe met toch slechts 6 jaar oud.
Hoewel Waterford begon met het maken van zijn single farm whisky’s was het eind idee altijd wel om de granen en dus de whisky’s van verschillende boerderijen te combineren om zo de best mogelijke whisky te maken.
Blijkbaar vinden ze bij Waterford dat de tijd rijp was want in de Koffi zit een combinatie van 24 verschillende boerderijen.
De whisky blijft gebotteld op 50% en heeft gerijpt in de volgende vaten combinatie:
first-fill (36%) , virgin American oak (17%), premium French oak (21%) & Vin Doux Naturel vaten (26%). Alle whisky’s zijn gedestilleerd in 2016.
Over hoeveel flessen er zijn is niks te vinden.
Op de neus geuren van brooddeeg, ongebakken appel cakejes, granola, bladerdeeg, vanille, groene koffie bonen en verse tabaksbladeren. Ook rooibos thee en perzik uit blik komen voorbij.
Het palet heeft mint kauwgom, fisherman friends, perzik, kaneel, warme appel, tabak, brood kruimels, zwarte peper, rozijnen en sappig fruit.
De afdronk heeft smaken van brood, warme karamel, tropisch fruit en een lichte bitter van het hout.
Bedankt voor het lezen.
Cheers,
Robbert.