Hey people,

Vandaag bespreken we een blended malt van north star spirits. Ik viel voor deze whisky vanwege zijn kleur en prijs. Ik was nog niet onwijs bekend met deze bottelaar het is dan ook de eerste fles die ik van hun koop. Maar na een review van Noortje van Whiskylifestyle was ik om.

Want zeg nou zelf. Een 20 jaar oude whisky voor €80 is natuurlijk een hele mooie prijs.

De vaten die zijn gebruikt voor deze whisky zijn Europese en amerikaanse eiken sherry vaten. De whisky is gebotteld op 43.5%. De fles kocht ik uiteraard bij the whisky specialist in Alkmaar.

Op de neus heeft deze whisky gedroogde vijgen, rode appels, rozijnen en sinaasappels. Verder ook honing, cacao, marmelade, gedroogde perzik en de geur van sigarenkistjes.

Het palet heeft sinaasappel, leer, sigarenkistjes en oude sherry. Hij is droog met de smaak van boerenjongens, pruimen en een klein pepertje.

De afdronk is medium lang. Met de smaken van tabak en oud hout. Chocolade rozijnen, vijgen en een echte ouderwetse style sherry.

De whisky past helemaal in mijn straatje! Ik hou echt van die oude sherry style whisky’s. Maar…. Deze whisky heeft echt even de tijd nodig om te openen. De eerste drams na het net openen van de fles zijn ronduit teleurstellend.
Slap en waterig.
Naarmate de whisky even een week in de fles zit na openen wordt hij al beter.

Mijn advies:
Drink 2 drams. Zet hem terug in de kast. En open hem na 2 a 3 weken weer. En proef hem dan echt. Want dan is hij echt mega lekker!

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *