Turntable X Dingle collaboration drop 2

Turntable gooit hoge ogen bij het whisky publiek. Op festivals en op proeverijen zijn mensen erg enthousiast over hun “old skool” blends.

Voor wie de whisky’s van Turntable nog niet kent is dit een mooie introductie. Want dit… dit is top op heden mijn favoriet!

Turntable is opgericht door Gordon & Ally Stevenson. 2 broers die al jaren in de whisky industrie werkten maar die altijd maar te horen kregen dat single malts de kwaliteit waren en blends de volume.

Dit hebben we natuurlijk aan onszelf te danken want we zijn in de afgelopen jaren steeds slechtere blends gaan drinken.

Uiteindelijk begon de broers dit te irriteren en zijn ze een blending house gestart om te laten zien dat een blend niet minder hoeft te zijn dan een single malt. Ze wilde tenslotte toch altijd al graag samen werken. Dus dit was de tijd !

Vroeger dronken we nagenoeg alleen maar blends. Dus de broers wilde “oude” & “nieuwe”Style blends combineren.

Nieuwe style: goed vat management

Oude style: een heel hoog malt percentage.

Blends dus van een hoog niveau. Op enkele whisky’s na is bijvoorbeeld de grain nooit hoger dan 20%. De grain is niet de leiding hier. Maar een toevoeging.

De whisky’s zijn altijd minimaal 46% en nooit bijgekleurd of koud gefilterd.

Ook is transparantie belangrijk bij Turntable. Zo weet jij altijd wat er in de blend zit want achter op de verpakking staat een “blend breakdown” hier staat gewoon vermeld wat de percentages, de vatsoorten & welke destilleerderijen er in de blend zitten.

Zo heeft de whisky van vandaag de volgende eigenschappen:

  • 41% Dingle single pot still (oloroso hogshead)
  • 29% Balmenach (1st fill PX puncheons)
  • 12% Blair Athol (1st fill rye barrels)
  • 18% Loch Lomond grain (1st fill bourbon barrel)

Deze whisky is gebotteld op 52% en het leuke is dus dat het een samenwerking is met het Ierse Dingle. Schotse whisky geblend met Ierse whiskey.

Een match made in heaven ? Of absolute heiligschennis ?

Op de neus geuren van sigaren, sigarenkistjes, dikke plakkerige sherry, gesmolten marshmallows, witte peper, after eights, nootmuskaat en chocolade rozijnen.

Het palet heeft zwarte peper, een vettig mondgevoel, nootmuskaat, pure chocolade, sigarenbladeren, chocolade rozijnen en licht aangebrande marshmallows.

De afdronk heeft chocolade rozijnen, kruidige specerijen, witte peper en kersen.

turntable X dingle
Een sherry bom. En dat moet wel je smaak zijn…. Gelukkig zit je dan bij mij helemaal goed. Ik hou onwijs van die tabak achtige sherry whiskey’s dus dit is een feestje !
Ook blij dat het abv hoger is dan 46%.
8.7

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van confessions of a whisky freak

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder