Tullibardine 2012, classics of eyewear

Vandaag weer eens een flesje die gebotteld is voor slijterij Post in Kampen. Op dit moment heeft Maarten voor de Poorte 3 flessen laten bottelen voor zijn zaak die hij in 2022 heeft overgenomen en vandaag checken we een van zijn nieuwste releases.

Een tullibardine met een finish op een oloroso octaaf.

Eerder hebben we al maarten zijn Bunnahabhain besproken. Maarten zijn eerste fles… en die viel erg goed in mijn straatje !

Beginners geluk ? Wie weet ! Dat gaan we vandaag checken.

Maarten heeft 2 flessen laten bottelen voor zijn zaak op dit moment.

Een glen moray van 8 jaar oud met een finish op een 2nd fill Bodega Fernando di Castilla octaaf. En een tullibardine van 11 jaar oud met een finish op een oloroso octaaf.

Maarten zijn bunnahabhain was ook op een octaaf gerijpt maar die had er volledig op gerijpt voor 3 jaar en nu spreken we over finishes.

Vandaag bespreken we dus de tullibardine. Hier waren 95 flessen van beschikbaar en net als altijd natuurlijk single cask.

Gebotteld op een vatsterkte van 51.8% en uiteraard natuurlijke kleur en niet koud gefilterd.

Op de neus geuren van varens, eucalyptus, geplette bramen, ananas schil, citroen en kaneelstokken van de kermis. Ook kruidnagel, peper en vers geraspte gember.

Na een half uurtje in het glas knalt de sherry er uit. Noten, vanille, warme fudge, verse honing en amandelspijs komen de neus tegemoet.

Het palet heeft amandel, sherry, zwarte peper, vanille, rubber, espresso, leer en koriander.

De afdronk heeft vuursteen, koffie, leer, menthol sigaretten, koriander en nootmuskaat.

Al met al een mooie nieuwe toevoeging aan de bottelingen van slijterij post. Geef de whisky even de tijd en het sherry vat geeft zich prachtig bloot.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Tullibardine 2012, classics of eyewear
8.5
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *