Hey people!

Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe smaak van de maand. Deze maand staat de tomintoul seiridh in de spotlight bij de Monnik dranken.

De Seiridh is een limited edition whisky die in batches op de markt verschijnt. In elke batch kunnen dus lichte verschillen zitten qua smaak met de vorige batch. Vandaag hebben we het over batch 2.

Tomintoul is hier nog nooit voorbij gekomen op mijn site… dus tijd om daar verandering in te brengen !

Seiridh is het schots gallische woord voor sherry. Je spreekt het uit als “sheh-ree”. Je zou dus denken dat deze whisky volledig is gerijpt op sherry vaten. Dat dacht ik wel teminste.

Maar dat is niet waar. Voor het grootste gedeelte rijpt deze whisky op bourbon vaten en heeft hij dus een finish gekregen op sherry vaten.

De whisky krijgt een finish op oloroso sherry vaten uit Andalusië, Spanje.

Op de neus heeft de whisky kersen bonbons, vanille en lichte sherry tonen. Verder zandkoekjes en soms een vreemde hint van oude munten. Ook hazelnoot en nootmuskaat.

Het palet heeft groene zure appeltjes, hout bitter, peper, butterscotch, kaneel, vanille en chocolade poeder. Wel is het palet een beetje waterig te noemen.

De afdronk is kort met toffee, een vleugje banaan, karamel en peper.

Ik heb de whisky aan een paar beginnende whisky drinkers laten proeven en ze vonden hem allemaal erg lekker! In hun ogen was whisky altijd erg scherp en goed om te mixen. Deze tomintoul liet ze zien dat dat zeker niet (altijd) het geval is!

Ik denk ook dat de focus ligt bij deze whisky op de beginnende whisky drinker.

Zelf vind ik hem gewoon een degelijke whisky. Het is geen zeer complexe hoogvlieger. Maar zoals ik altijd zeg… dat hoeft ook echt niet altijd. Soms wil je ook gewoon even lekker zitten met de beentjes omhoog en lekker zitten met een whisky terwijl je een chipje eet en een filmpje kijkt op de bank. Dan is deze whisky perfect.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *