Hey people,

Vandaag weer een whisky review!

Nu het mooie weer er weer aankomt gaan we buiten alle peated whisky nu ook af en toe een lekkere lente / zomerse whisky bespreken.

Vandaag is het de beurt aan de Tomatin Legacy.

De Legacy is het instap model van de Tomatin whisky’s. De whisky’s van Tomatin komen uit het highland district en je spreek het uit als “tomaat-in”.

Tomatin betekent in het gallisch ” de heuvel van de jeneverbosjes”

De Tomatin kost maar 3 tientjes maar ik vond dat hij een verassend goed design had voor die prijs. Een mooie doos met goud tinten die dan weer leuk past bij de kleur van de whisky. Want deze whisky heeft een mooie lichte goud kleur.

De whisky is gerijpt in bourbon en virgin oak casks. Dit zorgt ervoor dat er een mooie zoete smaak geboost wordt in de whisky.

Nose:

Op de neus haal ik uit deze whisky als eerste veel peper. Daarna volgt voor mij de perzik en de ananas en ook de vanille.

Palate:

Qua smaken meteen appeltjes, peper en kruiden en hij prikt daardoor goed op de tong, maar vergis je niet dit is een lekkere zachte whisky. Verder vind ik nog een vleugje citroen met daarin een klein bittertje ananas en een goeie hout smaak.

Finish:

De afdronk is zoet gepaard met peper en de hout smaak. Hij is zacht in de keel en droog en een klein beetje vettig in de mond.

Al met al vond ik dit echt een fijne whisky. Perfect voor iedereen die van zachte zoete whisky’s houdt.

Was jij al bekend met de tomaten whisky’s?

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *