Hey people,

Vandaag bespreken we een Tobermory van blackadder. Een hele mooie ook nog !

We bespreken een Tobermory uit 1994 van 20 jaar oud uit de raw cask serie.

Deze Tobermory kocht ik een hele tijd terug toen ik alle jaartallen van familieleden wilde sparen. Dit lukte gelukkig uiteindelijk en 1994 is het jaartal van mijn zusje.

Liever luisteren in plaats van lezen ? Klik dan hier en geniet van de stem van Max.

De whisky kostte me toen €160 en ik kocht hem bij the whisky specialist in alkmaar.

Charles heeft namelijk een onwijs mooie collectie blackadders.

Ik vind de raw cask serie echt een hele toffe serie van blackadder. Sommige vinden het een marketing stunt met het vat sediment er in. Ik hou er van! Het is toch weer wat anders en ook het design ziet er gewoon gelikt uit.

Op de neus heeft de whisky geuren van heidebloemetjes, hout, appels, kruidnagel en honing. Hij ruikt ook wat grassig, en het lijkt wel of ik een heel klein beetje rook ruik.

Het palet is zeer krachtig met bloemetjes en rode en zwarte pepers. Hij is droog en heeft een vettige structuur. Ook smaken van hout, honing, abrikozen en hazelnoot.

De afdronk is lang en intens in de mond. Trekt goed in de wangzakken en de rode peper prikkelt de tong. Hier duidelijk wat rokerigs en eiken tannines.

Een behoorlijke beuker ondanks dat het alcoholpercentage best mee valt. Deze is namelijk 53.7%. De whisky is natuurlijk niet bijgekleurd en niet koud gefilterd en uit het vat kwamen 244 flessen.

Een prachtige Tobermory!

Dankjewel voor het lezen of luisteren.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *