Vandaag niet 1 maar 2 reviews. Dit omdat ik zag dat ik deel 1 nog niet had beschreven en al aan deel 2 wilde beginnen. Er is ook zoveel te proeven dat ik soms ook wel eens op achter begin te raken. Dus we voegen ze vandaag samen.
Sinds 2023 bottelt Douglas Laing hun cheese cellar series onder de vlag van timorous beastie. Niet gek natuurlijk want een muis… en iets met kaas… tsjah.
Een serie die ik dacht te gaan sparen en zo ook de eerste 2 flessen had gekocht.
In de cheese cellar serie zoekt Douglas Laing de combinatie met versterkte wijnen en kaas. Zo is nummer 1 gefinished op port vaten en deel 2 op madeira vaten.

Op de neus geuren van mout, abrikozen, yoghurt met perzik, cake beslag, rode appel schillen, sigaretten tabak, gekarameliseerde appel op een stok, veel hout en zoethout.
Het palet heeft karamel, rood fruit, veel hout en gember.
De afdronk heeft smaken van blauwe schimmel kaas, chocolade, houtenstokjes en appel.

Op de neus geuren van boter, honing en zowel zwarte thee als vruchten thee. Kaneel poeder, grapefruit, nootmuskaat, geparfumeerd hout, chocolade en karamel.
Het palet heeft witte peper, zwarte thee, gekookte appel, hout, nootmuskaat, sultana, onrijpe peer en koriander.
De afdronk heeft koriander, hout, geroosterd brood en zoete mout.
Een serie die ik wilde gaan sparen maar uiteindelijk niet ben gaan doen. Ik ben er niet van weg geblazen namelijk en ik spaar al van alles. Uiteindelijk moet je keuzes maken. Ik vermoed dat de nieuwe versie binnenkort wel aangekondigd zal worden omdat deze release meestal rond april blijkt te komen als ik naar de vorige 2 releases kijk. Hopelijk is dat wederom een opstap.
Bedankt voor het lezen.
Cheers,
Robbert.