Timorous beastie cheese cellar 1&2

Vandaag niet 1 maar 2 reviews. Dit omdat ik zag dat ik deel 1 nog niet had beschreven en al aan deel 2 wilde beginnen. Er is ook zoveel te proeven dat ik soms ook wel eens op achter begin te raken. Dus we voegen ze vandaag samen.

Sinds 2023 bottelt Douglas Laing hun cheese cellar series onder de vlag van timorous beastie. Niet gek natuurlijk want een muis… en iets met kaas… tsjah.

Een serie die ik dacht te gaan sparen en zo ook de eerste 2 flessen had gekocht.

In de cheese cellar serie zoekt Douglas Laing de combinatie met versterkte wijnen en kaas. Zo is nummer 1 gefinished op port vaten en deel 2 op madeira vaten.

Op de neus geuren van mout, abrikozen, yoghurt met perzik, cake beslag, rode appel schillen, sigaretten tabak, gekarameliseerde appel op een stok, veel hout en zoethout.

Het palet heeft karamel, rood fruit, veel hout en gember.

De afdronk heeft smaken van blauwe schimmel kaas, chocolade, houtenstokjes en appel.

timorous beastie
cheese cellar 1
De port invloeden haal ik er niet uit en ik zou dit bijna een 13 in een dozijn whisky willen noemen.
Het is zeker een van de mindere expressies die ik heb gehad van timorous beastie.
8.3

Op de neus geuren van boter, honing en zowel zwarte thee als vruchten thee. Kaneel poeder, grapefruit, nootmuskaat, geparfumeerd hout, chocolade en karamel.

Het palet heeft witte peper, zwarte thee, gekookte appel, hout, nootmuskaat, sultana, onrijpe peer en koriander.

De afdronk heeft koriander, hout, geroosterd brood en zoete mout.

timorous beastie
cheese cellar 2
Beter dan de port variant. Maar niet weggeblazen van de kwaliteit. Het lijkt of beide varianten toch wat gesloten blijven. Al is deze versie als je het mij vraagt al een flinke verbetering.
8.4

Een serie die ik wilde gaan sparen maar uiteindelijk niet ben gaan doen. Ik ben er niet van weg geblazen namelijk en ik spaar al van alles. Uiteindelijk moet je keuzes maken. Ik vermoed dat de nieuwe versie binnenkort wel aangekondigd zal worden omdat deze release meestal rond april blijkt te komen als ik naar de vorige 2 releases kijk. Hopelijk is dat wederom een opstap.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *