Het leuke aan het volgen van een aantal bloggers/schrijvers voor een aantal jaar is dat je exact weet hoe ze proeven en dus scoren. Uiteindelijk weet je dus ook aan wie je qua smaak een beetje kan meten en voor mij is er niemand waar ik qua smaak zo op 1 lijn lig als met Thijs Klaverstijn.
Dus als Thijs dan zijn eigen whisky bottelt… dan moet daar natuurlijk een flesje van komen !
Ik weet dat als Thijs een whisky een hoog cijfer geeft, ik met een gerust hart die fles kan aanschaffen en dat de kans groot is dat ik hem ook lekker vind en vice versa. Maar nooit 100% toch Thijs 😉 .
Ik weet nog de eerste keer dat ik Thijs live tegenkwam. Ik zat aan dezelfde tafel als hem en Hans Offringa tijdens een evenement. Voor mij als toen beginnende schrijver onwerkelijk om met 2 heren aan de tafel te zitten waar je jaren lang al boeken en artikels van leest. Starstruck… misschien een beetje.
Thijs en ik kwamen elkaar steeds vaker tegen bij evenementen en begonnen met het wisselen van samples met elkaar. Nu jaren later zie ik Thijs als veel meer dan een collega schrijver. Thijs is een van de mensen die ik vaak even bericht als ik ergens niet uit kom of vragen over heb.
Maar nou hoeft dit ook geen lofzang artikel te worden waarbij we 10 veren in Thijs ze kont gaan stoppen. Dit moet natuurlijk wel een objectief artikel worden. We willen natuurlijk niet dat hij straks naast zijn schoenen gaat lopen.
Proost Thijs, op je gezondheid.

Op de neus geuren van cederhout, rookhout, warme kastanjes en een geur wat me doet denken aan een herfsttafel. Verder eucalyptus, zoethout, drijfhout, vaporub en een barbecue kruidenklosje van tijm, rozemarijn en oregano.
Het palet heeft smaken van cederhout, kruidig mannen parfum, eucalyptus, zwarte peper, anijs, houtsnippers en potgrond.
De afdronk heeft nootmuskaat, zwarte peper, smeulend houtrook, kruidig, anijs en is lang en verwarmend en prikkelend op de tong.
Bedankt voor het lezen.
Cheers,
Robbert.