Hey people,

Vandaag is het natuurlijk de feestdag van de Ieren.

Saint patrick’s day. Oftewel Lá Fhéile Pádraig zoals het in het Iers heet.

We kunnen dus geen betere dag uitkiezen om de P.X. I LOVE YOU van the whistler te bespreken dan vandaag!

De whiskey’s van the whistler worden gemaakt in de Boann distillery en zijn 100% Iers. Alle ruwe materialen worden lokaal gehaald bij echte Ierse boeren en het water wat ze gebruiken komt uit hun water put in boyne valley. In het hart van boyne valley wordt deze whiskey dan ook gemaakt slechts 20 minuten van Dublin vandaan.

De Boann distilleerderij heeft ook een stempel voor sustainability. Het water recyclen ze en daaruit trekken ze hun energie om bijvoorbeeld het restaurant en bezoekers centrum te verwarmen. Ook het regenwater wordt opgevangen.

De whiskey is is niet bij gekleurd en niet koud gefilterd. Zijn eerste jaren rijpt hij in een ex bourbon vat en minimaal de laatste 9 maanden in een ex PX vat. Maar met zo’n naam had je zoiets waarschijnlijk al wel verwacht!

Op de neus heeft de whiskey cacao, koetjes repen, chocolade rozijnen, vijgen en sinaasappel.

Het palet heeft zoete kersen, chocolade en cacao poeder hij is droog met smaken van nesquick, koffie, zoete pijp tabak, honing en hazelnoot.

De afdronk doet mij denken aan een mokka schnitt. Vijgen, eikenhout en cacao poeder.

Om heel eerlijk te zijn. Ik geniet hier eigenlijk best van! De whisky is wel erg zoet maar soms heb je (ik) daar soms gewoon even trek ik. Ik merk dan ook dat ik hem best regelmatig even uit de kast pak om te genieten van een klein drammetje.

Voor de prijs wat hij moet kosten, zo rond de €40, heb je eigenlijk echt wel een lekkere whiskey.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *