Hey people,

Laatst liep ik even de Gall&Gall in Alkmaar in om even te kijken of ze al iets nieuws in hun assortiment hadden.

Mijn oog viel op een ijzeren box met de naam the six isles met daarop afbeeldingen van de eilanden van Schotland.

Als peat liefhebber werdt ik hier natuurlijk erg vrolijk van! Even afrekenen en weer op reis door de whisky wereld. Deze keer met the six isles!

Zoals ik al vertelde is deze box van ijzer blik. Op de zijkanten staan korte teksten over het eiland.

Mull

Orkney

Arran

Islay

Jura

Skye

Deze whisky is een blended malt scotch whisky. Van elk eiland is 1 whisky gepakt en bij elkaar geblend om dit kleine turf monster te creëren.

Jim Murray heeft in 2004 zelfs gezegd over deze whisky:

“The best standard, non-deluxe vatted malt I have found in my lifetime.”

De whisky heeft op de neus de geur van as, brandend hout, zeewater, geblust vuur, turf, muffige oude lucht en wat scherp aan de neus.

Tijd voor de eerste slok. Direct peper, spicy, prikkelend op de tong, toch wat waterig ook maar wel echt een jonge scherpe whisky kick er in. Duidelijk rook, wat medicinaals zelfs, een zee invloeden van wat zeewier en zeewater. Ook wel een klein zoetigheidje van fruit kan ik eruit halen.

De afdronk is niet heel kort maar medium lang is dan weer teveel. Hij is droog. Wat zurig en duidelijk de rook die hier de kroon spant. Die blijft toch zeker het langst hangen.

De whisky heeft een licht goude kleur en 43% alcohol.

Al met al een mooie blend voor maar ongeveer 3 tientjes! Mensen die houden van whisky’s als een bowmore, talisker, ardbeg gaan hun zeker blij van worden.

Cheers!

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

1 gedachte over “The six isles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *