The Singleton of Dufftown 18 year old

Zijn jullie nog een beetje verwend met valentijn dit jaar ? Voor mijn vrouw maakte ik smiddags een heerlijke lunch. Kocht ik een gevulde koek in de vorm van een hartje & ze ontving een prachtige bos bloemen.

Zelf ontving ik een fles singleton 18. Een whisky waarvan me toen ik wat research deed meteen de prijs opviel.

Want waar vind je tegenwoordig nog een 18 jaar oude whisky voor zo’n 6 tientjes!

The singleton is een whisky die ik op een of andere manier altijd een beetje vergeet. Hoe het komt weet ik niet maar ik heb nog nooit een fles singleton gekocht. Al moet ik zeggen dat het wel erg weinig scheelde met de laatste versie van de special releases.

Tot op heden zit ik met mijn singleton scores allemaal tussen de 85 en 89 punten. Dus waarom ik nog geen fles er van heb gekocht…. Weet ik eigenlijk niet.

Maar vandaag richten we ons op de singleton 18 jaar oud. Ik heb ook wel eens een mooi verhaal gehoord over de vorm van de flessen van the singleton.

The singleton is erg populair in de Aziatische markt. Maar omdat de mensen uit Azië over het algemeen kleinere handen hebben, hebben ze de fles dun en plat gemaakt zodat de kleine Aziaten handjes ze goed kunnen vast pakken.

Of het zo is of een broodje aap verhaal is…..

Geen idee.

Maar dat is ook het mooie aan whisky. Het barst van de mythes en legendes !

Op de neus heeft de whisky geuren van kalk, koetjesrepen, eiken en mandarijntjes. Ook honing, karamel, geschilde appel, ananas en hele lichte sherry invloeden.

In het palet proef je eiken, warme vanille, appels, ananas, kalk, cacao poeder en papier.

De afdronk is kort met smaken van papier en een klein beetje zwarte peper. Een klein eiken bittertje en pure chocolade.

The Singleton of Dufftown 18 year old
Mooi. Mooie neus. Mooi palet. Afdronk is echter te kort. En alsjeblieft…. Bottel dit op 43 / 46%. De whisky zou hier alleen maar baat bij hebben.
8.4

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *