Hey people,

Ik ben geen Jack Daniels, Famous Grouse en Johnnie Walker drinker maar toen ik las dat in The Naked Grouse een groot deel Highland Park zat begon ik toch te twijfelen.

Ik vind Highland Park erg lekker en met die insteek heb ik dus toen ook een flesje van The Naked Grouse opgehaald bij de plaatselijke Gall&Gall.

De fles komt zonder koker of ander omhulsel. Gewoon puur de fles.

Deze whisky wordt gerijpt op nieuwe oloroso sherry vaten. Omdat er nog geen whisky in deze vaten hebben gelegen noemen ze deze vaten “naked casks” wat dan weer een knipoog is naar de naam van de whisky zelf.

Op de fles staat wel “the grouse” in het glas gedrukt. Opzich het design van de fles heeft dus wel wat.

Dan nu de whisky zelf. Een diepe rood/bruin kleur kan je het wel noemen.

De whisky heeft 40% alcohol en is dus een blended whisky.

Op de neus veel zoet fruit wat toffee en natuurlijk sherry. Ook een wat olieachtige geur komt omhoog.

De eerste slok en het eerste wat me te binnen schiet is de smaak van rum rozijnen en boerenjongens. Verder duidelijk de smaak van cacao en kersen. Sultana koekjes en caramel.

De afdronk is vrij kort. Wel blijft de smaak van cacao je wat langer bij dan de rest. Gepaard met wat zoete rozijntjes.

Opzich een prima whisky. Persoonlijk mis ik alleen dat rokerige uit een Highland Park. Daar ging ik voor en die heb ik helaas moeten missen.

Maar de whisky is zoet en zacht en daardoor niet verkeerd maar wel totaal anders dan ik had verwacht wat ook wel weer leuk kan zijn want zo leer je weer eens nieuwe smaken kennen.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *