Perfectdram staat natuurlijk bekend om het verkopen van vaten. Hier kan jij mede-eigenaar van een whiskyvat worden door een aandeel te kopen. Een zogenoemde caskshare. Met 63 vataandelen in mijn portfolio bij verschillende “caskshare brokers” kan ik wel zeggen dat ik een groot liefhebber ben van dit concept.

Maar perfectdram heeft zich in de laatste jaren uitgebreid en is naast het bottelen van hun eigen whisky’s nu ook begonnen met het importeren van whisky. En vandaag bespreken we een whisky uit hun portfolio.

Laat ik me eerst even focussen op het label. Deze vind ik tof. Een vrij simpel etiket maar dan met een mooi ouderwets schilderij er op met daar op de herder in de highlands van Schotland. Simpel. Eenvoudig. En zeer effectief.

Welke distilleerderij er in de fles zit wordt niet benoemd maar uit betrouwbare bronnen weet ik dat het om een distilleerderij uit 1798, toen genaamd aldour distillery.

De whisky is niet bijgekleurd en niet koud gefilterd en sindskort is de verhouding iets veranderd. Batch 1 van de highland shepherd was namelijk een stuk lichter van kleur. Dit hebben ze wat aangepast door meer rode wijn en sherry vaten te gebruiken naast de bourbon vaten waar deze whisky ook in rijpt. De whisky zelf rijpt minimaal 6 jaar in deze vaten en wordt afgevuld op 46% ABV.

Moeten we het nog even over de prijs hebben. Want voor net iets meer dan 3 tientjes heb jij deze whisky al in huis. Dat is nog eens gunstig geprijsd!

Op de neus geuren van cranberry, vette boter en een volle rode merlot wijn. Geroosterde brood kruimeltjes, eucalyptus, zure bessen en een hint lavendel ook zure kersen, frambozen, citroen rasp en kaneel.
Een heerlijke neus waar je aan kan blijven ruiken.

De whisky heeft een zacht palet en is licht kruidig met smaken van peper, bloemen, rode wijn, zure bessen, kersjes, frambozenjam, vanille en gember. De whisky heeft een mooi vettig mondgevoel.

Dat vettige mondgevoel gaat door naar de afdronk.
Met ook hier wat gember, maar ook koriander, citroenschillen, passievrucht, rode bessen, koperen munten en een klein zuurtje.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

The highland shepherd
8.2
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *