Hey people,

Tijd voor de laatste whiskey uit de Teeling proeverij. De Teeling single malt.

Hoewel ik tijdens de proeverij de single grain het lekkerst vond, vond ik nu tijdens het proeven voor deze blog toch de single malt lekkerder.

Ook deze whiskey is op 46% en heeft geen leeftijd er op. Een zogeheten NAS whiskey dus.

In deze whiskey zitten whiskeys van 23 jaar oud. Maar ik denk zelf aan de hand van de neus ook een heel groot deel jonge whiskeys.

Deze whiskey heeft gerijpt in 5 verschillende vaten.

  • Sherry
  • Port
  • Madeira
  • White burgundy
  • Cabernet Sauvignon

De neus van deze whiskey opent met tropisch fruit, chocolade en meloen. Maar hij is ook vrij jong in de neus en heeft een aardige punch van de alcohol. Dit blijft ook als je de whiskey een tijd laat staan.

Het palet opent met veel chocola, meloensap, nectarines en grapefruit. De hele fruitmand komt voorbij in deze whiskey. Echt super lekker!

De afdronk is super fruitig met wat specerijen.

De combinatie van deze vaten geeft deze whiskey een onwijs fruitig karakter wat geweldig goed is uitgepakt.

Na een het herproeven van de whiskeys was deze toch wel echt favoriet.

De reviews van de andere 2 whiskeys uit het pakket lees je hier:

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *