Teeling single grain

Advertenties

Hey people,

Een tijdje terug werd ik door Teeling uitgenodigd om mee te doen aan een live tasting met een virtuele tour door de distilleerderij. Super tof en erg leuk georganiseerd. Niamh bedankt voor de uitnodiging en Chris voor de leerzame avond via zoom.

We dronken die dag 3 verschillende whiskey’s van Teeling. De single grain, de small batch en de single malt.

Over alle 3 de whisky’s zal ik jullie wat vertellen. Vandaag beginnen we met de Teeling single grain.

De teeling single grain deed voor mij erg bourbon achtig aan. Blijkbaar is het grootste deel in deze whisky dan ook gemaakt van mais. In ierland mag alles wat onder graan valt dus als single grain worden verkocht. Weer wat nieuws geleerd haha.

De whisky heeft volledig gerijpt op Cabernet Sauvignon vaten uit California. De whisky heeft geen age statement en heeft 46% alcohol.

De neus opent met een wat lijm achtige geur. Verder butterscotch en vanille. De neus deed mij nog het meest denken aan een bourbon.

Het palet begint een beetje spicy. Verder iets wat ik omschrijf als een bourbon zoetje (waarschijnlijk de mais), vanille, caramel en de whisky heeft wat tannines.

De afdronk vervaagt toch wel snel. Hij is vooral droog in de afdronk gepaard met peper en de tannines die het langst aan blijven.

Tijdens de proeverij was dit mijn favoriet. Toen ik ze later allemaal nog eens proefde won uiteindelijk toch de single malt.

Bedankt voor het lezen!

Morgen bespreken we de small batch.

Cheers,

Robbert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *