Hey people,

Een tijdje terug werd ik door Teeling uitgenodigd om mee te doen aan een live tasting met een virtuele tour door de distilleerderij. Super tof en erg leuk georganiseerd. Niamh bedankt voor de uitnodiging en Chris voor de leerzame avond via zoom.

We dronken die dag 3 verschillende whiskey’s van Teeling. De single grain, de small batch en de single malt.

Over alle 3 de whisky’s zal ik jullie wat vertellen. Vandaag beginnen we met de Teeling single grain.

De teeling single grain deed voor mij erg bourbon achtig aan. Blijkbaar is het grootste deel in deze whisky dan ook gemaakt van mais. In ierland mag alles wat onder graan valt dus als single grain worden verkocht. Weer wat nieuws geleerd haha.

De whisky heeft volledig gerijpt op Cabernet Sauvignon vaten uit California. De whisky heeft geen age statement en heeft 46% alcohol.

De neus opent met een wat lijm achtige geur. Verder butterscotch en vanille. De neus deed mij nog het meest denken aan een bourbon.

Het palet begint een beetje spicy. Verder iets wat ik omschrijf als een bourbon zoetje (waarschijnlijk de mais), vanille, caramel en de whisky heeft wat tannines.

De afdronk vervaagt toch wel snel. Hij is vooral droog in de afdronk gepaard met peper en de tannines die het langst aan blijven.

Tijdens de proeverij was dit mijn favoriet. Toen ik ze later allemaal nog eens proefde won uiteindelijk toch de single malt.

Bedankt voor het lezen!

Morgen bespreken we de small batch.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *