Hey people,

Een tijd terug hadden we een online proeverij van Teeling. Hier konden we als een van de eerste de nieuwe blackpitts proeven. Super tof natuurlijk maar de blackpitts was niet de enigste verrassing die avond ! We mochten ook de nieuwe 18 jaar oude renaissance nummer 2 proeven. Een whiskey die voor mij 88 punten waard was. Zeker de moeite waard dus.

De whiskey komt in een mooie doos. Een echte eyecatcher tussen je andere whisk(e)y’s. Ook de fles is een mooie robuuste fles die zeker uitnodigt om er af en toe een drammetje uit te pakken.

Foto van whiskybase

De whiskey is gebotteld op 46% en is niet koud gefilterd. De whiskey rijpt in ex bourbon en ex shiraz wijn vaten uit Australië.

Op de neus heeft deze whiskey geuren van zout, amandel, praline, peer, perzik, kruidige honing, nieuw leer en fruit snoepjes.

Het palet is een fruitbom! De whiskey zit bomvol vers tropisch fruit. Heeft een klein pepertje, vanille en duidelijk de smaak van ananas.

De afdronk heeft kleine wijn tannines. Is droog en heeft een melk chocolade smaak.

Jeetje wat was ik verrast door deze whiskey. Hele bijzondere smaken en erg mooi in balans. Hier zou ik zeker een fles van kunnen aanschaffen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *