Teeling 18 year old renaissance 2

Advertenties

Hey people,

Een tijd terug hadden we een online proeverij van Teeling. Hier konden we als een van de eerste de nieuwe blackpitts proeven. Super tof natuurlijk maar de blackpitts was niet de enigste verrassing die avond ! We mochten ook de nieuwe 18 jaar oude renaissance nummer 2 proeven. Een whiskey die voor mij 88 punten waard was. Zeker de moeite waard dus.

De whiskey komt in een mooie doos. Een echte eyecatcher tussen je andere whisk(e)y’s. Ook de fles is een mooie robuuste fles die zeker uitnodigt om er af en toe een drammetje uit te pakken.

Foto van whiskybase

De whiskey is gebotteld op 46% en is niet koud gefilterd. De whiskey rijpt in ex bourbon en ex shiraz wijn vaten uit Australië.

Op de neus heeft deze whiskey geuren van zout, amandel, praline, peer, perzik, kruidige honing, nieuw leer en fruit snoepjes.

Het palet is een fruitbom! De whiskey zit bomvol vers tropisch fruit. Heeft een klein pepertje, vanille en duidelijk de smaak van ananas.

De afdronk heeft kleine wijn tannines. Is droog en heeft een melk chocolade smaak.

Jeetje wat was ik verrast door deze whiskey. Hele bijzondere smaken en erg mooi in balans. Hier zou ik zeker een fles van kunnen aanschaffen.

Cheers,

Robbert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *