Hey people,

Vandaag bespreken we weer een flesje uit een proeverij die ik heb gegeven.

Waarom ik toen voor deze whisky ben gevallen is de naam die hij heeft. Highland pudding. Daar was ik toch wel nieuwsgierig naar geworden. Maar ook zeker door het mooie kleurtje wat hij heeft gekregen van het port vat waar hij op heeft gelegen.

De whisky is gebotteld door het bedrijf “the vintage malt whisky co ltd”. Het bedrijf is opgericht in 1992 en heeft zijn bekende coopers choice serie waar ze prachtige single cask whisky’s uitbrengen.

Bekende merken van deze bottelaar die je vaak ziet bij bekende slijters zijn bijvoorbeeld finlaggan, illeach en islay storm. Waarbij finlaggan hun meest bekende is. Ondanks dat dit bedrijf nog vrij jong is heeft het ondertussen meer dan 10 miljoen whisky flessen verscheept naar meer dan 30 verschillende landen.

De whisky is NAS. Dit staat voor non age statement. Oftewel… hij heeft geen leeftijd op het label of wat bekend is.
Wel weten we dat hij is gebotteld in 2020 op een vat sterkte van 57% ABV.
De whisky heeft een finish gekregen op een Port vat maar hoelang is onbekend.
Uit deze single cask kwamen 330 flessen.

Op de neus: koffie, licht wat port, jam, vanille, custard cakejes en bosbessen.

Het palet heeft peer, hout, kersen en is voor 57% makkelijk weg te drinken. Later had ik de smaak van nootjes.


De afdronk heeft fijne tintelende pepertjes, vanille, melk chocola en is lekker verwarmend.

Al met al een prima whisky waar ik best een 2de flessen van zou kunnen kopen.

De whisky kocht ik overigens bij van erp dranken

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *