Vandaag bespreken we een flesje uit de welbekende flora & fauna serie van Diageo. Er zijn door de jaren heen minimale hoeveelheden distilleerderij bottelingen uitgekomen van Teaninich en dat terwijl ze miljoenen liters per jaar stoken.
Wel zie je een flinke hoeveelheid onafhankelijke bottelingen op de markt van Teaninich. Deze distilleerderij is dus een echte blend filler voor Diageo.
Toch vind ik zelf blend fillers altijd wel erg leuk omdat ze toch een zeer consistente productie moeten hebben. Je weet dus vaak wel een beetje waar je aan toe bent.

Teaninich is dus een van de werkpaarden van Diageo. Hedendaags maken ze zo’n 10 miljoen liter new make per jaar en het is de op twee na grootste distilleerderij van het Diageo portfolio. Slechts 1% van deze whisky wordt als single malt op de markt gebracht.
De neus is meteen vettig en grassig met boter, vanille, vers geraspte nootmuskaat, muesli, suiker, citrus, verse peren en in de verte wat hout.
Het palet is zacht met een vleugje peper. Hout, moutig, honing, vanille en toch wat waterig ook te noemen. Einde heeft wat peer en een citrus schilletje.
De afdronk heeft hout bitters alsof het vat al te vaak is gebruikt. Eigenlijk zorgt het pepertje voor de grootste boost van de afdronk want anders was hij bijna meteen weg geweest na het door slikken. De pepers blijven nu de tong wat tintelen. Ook een vleugje vanille komt voorbij maar de afdronk is niet het sterkste punt bij deze whisky helaas.
Bedankt voor het lezen.
Cheers,
Robbert

Gefeliciteerd met je nieuwe baan Robbert! Ik hoop dat je genoeg tijd over blijft houden voor je Confesions.
Dankjewel erik ! Daar gaan we natuurlijk ons best voor doen 🙂