Tamnavulin double cask

Advertenties

Hey people,

Een tijdje geleden zocht ik na al het Islay geweld van de koude winter tijden een wat zoetere whisky nu de warmere dagen weer komen.

Gelukkig werkt Nick bij Gall&Gall want qua smaak wat we lekker vinden zitten wij altijd redelijk op dezelfde lijn.

Op aanraden van Nick ging ik dus naar huis met de Tamnavulin double cask.

De Tamnavulin is een whisky uit de Speyside streek in het highland district van schotland. Een streek die niet veel groter is qua oppervlakte dan Gelderland maar waar veruit de meeste distilleerderijen dicht bij elkaar te vinden zijn.

De regio is vernoemd naar de rivier de Spey die door het gebied stroomt.

Maar oke laten we het hebben over de Tamnavulin double cask!

De fles komt in een kartonnen doos.

De koker heeft eigenlijk dezelfde labels als de fles. Hierop staat ook in het kort wat informatie over de whisky zoals bijvoorbeeld het batch nummer. Dit is batch nimmer 0308.

Tamnavulin is Gallisch voor “the mill on the hill” een verwijzing naar de molen op de heuvel die bij de distilleerderij staat.

Wat ik erg leuk vond is dat je als je door de labels door kijkt deze molen ook kunt zien.

De whisky heeft een goud kleur en heeft 40% alcohol.

Op de neus doet deze whisky mij als eerst denken aan appels. Heerlijke zoete appeltjes. Verder duidelijke honing, toffee, biscuitjes en marsepein. Echt een heerlijke zoete whisky waar je wel aan kan blijven ruiken!

Qua smaak lekkere peertjes en chocolade mouse! Lichte kruidigheid wat doorgaat naar een prikkelend pepertje in de afdronk. Heerlijk zoet en zacht en ook zit er iets verfrissends in. Gember en citrus denk ik er uit te halen.

In de afdronk dus een prikkelend pepertje die je lang verwarmd.

Het viel mij op dat ondanks dat deze whisky deels op sherry vaten heeft gelegen dat ik de sherry smaak er totaal niet uit haalde. Dit vond ik wel een positief iets omdat het daardoor wel weer een hele andere twist geeft aan whisky’s die op sherry vaten hebben gelegen.

Een heerlijke zoete whisky dus en dat voor maar 3 tientjes! Kortom zoek je iets zoets en eens wat anders dan is dit wel een dikke tip!

Cheers!

Robbert!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *