Hey people,

Vandaag weer een flesje van een van mijn favoriete onafhankelijke bottelaars. Douglas Laing !

Dit keer een Tamdhu die ook in de whisky proeverij zat die ik heb gegeven voor mensen uit het dorp waar ik woon.

Waarschijnlijk de meest funky Tamdhu die ik ooit heb geproefd…

En dat meen ik oprecht haha. Nog nooit heb ik zulke geur en smaaknotities geschreven. Wat dacht je van zweetsokken in je whisky ?

Maar goed. De notities komen we zo op.

Ook deze whisky is gebotteld voor gall en gall net zoals de Dailuaine en de Orkney’s finest.

De whisky is 13 jaar oud en heeft op een sherry vat gerijpt. Vandaar ook die prachtige donkere kleur. De whisky is niet bijgekleurd dit komt echt door de vaten die zijn gebruikt.

De old particular serie van Douglas Laing vind ik altijd erg fijn. Het zijn betaalbare whisky’s met een mooie kwaliteit.

Op de neus heeft deze whisky geuren van rozijnen, vijgen, rot hout en vanille. Zwavel, kaneel en gedroogde perzik. Maar ook geuren van oude gymschoenen, rubber en een beetje zweet sokken.

Naarmate je meer ruikt in het glas gaan die rare geuren wel weg. Maar zodra je het glas even weg zet en je neus wat rust geeft begin je weer met het rubber en de oude gymschoenen geur zodra je weer begint met ruiken.

In het palet zwavel, kersen, kaneel, nep leer, chocolade, gerst en kolen damp.

In de afdronk droog, pruimen, vijgen, heel funky en sherry.

Een echte love it or hate it whisky dit. Er is geen tussenweg.

Ik heb online meerdere flessen doorverkocht zien worden voor een klein prijsje. Mensen hadden er dus van geproefd en blijkbaar was het echt niet hun smaak.

Tijdens de proeverij waren de meningen over deze whisky het meest verdeeld van alle whisky’s. Sommige vonden hem vreselijk, andere vonden hem prima. Er was zelfs iemand wiens favoriet het was van de avond!

Zo zie je maar… smaken verschillen. Omdat het zo’n leuke vreemde whisky was heb ik hem juist in de proeverij gezet. Altijd leuk om te kijken hoe hij valt.

Zelf vond ik het een prima whisky. Ik hou wel van zwavelachtige zware sherry whisky’s.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *