Hey people,

Soms krijg je wel erg leuke aanvragen op je mail en daar valt deze whisky ook onder.

Ik werd benaderd door Sander die samen met zijn vader een eigen whisky hadden laten bottelen met de hulp van de mannen van Perfect Dram. Het is een 15 jaar oude Tamdhu geworden en ze zochten wat mensen die wilde helpen met het schrijven van smaaknotities.

Zo gezegd, zo gedaan.

In 2019 raakte zowel Sander als zijn vader besmet met het heerlijke whisky virus wat ons allemaal gegrepen heeft en zijn verhaal bewijst maar weer eens hoe besmettelijk dit virus wel niet is !

Vaccineren helpt niet trouwens. Een glaasje whisky is voldoende.

Zoals Tony altijd zegt: whisky is een reis waarvan je de bestemming niet kent. En die reis die hebben ze gemaakt ! Veel proeven, luisteren, lezen, reisjes door schotland en na de ervaringen van anderen te hebben gehoord…. Een eigen vat kopen.

Met wat hulp kwamen ze dus uit bij de mannen van Perfect Dram in Alkmaar en ze kochten een Tamdhu vat. Op dat moment 13 jaar oud en er werd besloten om hem een finish te geven in een virgin oak vat om een laatste boost aan de whisky te geven.

Na een tijdje kon de whisky gebotteld worden. Helaas gooide ook brexit hier roet in het eten en het duurde allemaal erg lang ook mede door stroeve communicatie met schotland. Maar daar waren ze dan! In juli 2022 kwamen de flessen aan in Nederland en wat denk je….. alles was verkeerd gelabeld.

Balen. Alles maar even in de figuurlijke ijskast en daarna weer met frisse moed verder. Alle flessen werden opnieuw gelabeld en de Duich van SanMarAnt was geboren. Dan vraag je je misschien nog af…. Wat is SanMarAnt ? Dit zijn de eerste 3 letters van de ouders hun kinderen.

De whisky is niet bijgekleurd of koud gefilterd. Het alcoholpercentage is 51.2% en er zijn 220 flessen beschikbaar. De Tamdhu kreeg uiteindelijk 9 maanden lang een finish op virgin oak.

De whisky opent in de neus met warm eikenhout, vanille, jeneverbes en veel citrus schillen zoals sinaasappel. Ook een vleugje lavendel stimuleert de neusvleugels. Verder sigarenkistjes, verse nootmuskaat en een vleugje anijs.

Het palet heeft een mooi vettig mondgevoel, zwarte peper en warme vanille. Eikenhout, schotse fudge, sinaasappel schil, kook specerijen, zoethout en gember.

De afdronk is medium lang met een mooie lange warme houtige toets. Ook gember, zwarte peper en vanille dansen nog langzaam na op de tong.

Dit is toch wel echt genieten hoor. De whisky heeft een mooie hout smaak door de gehele whisky zitten die de whisky mooi en warm maakt.
Zeker geen bek vol met splinters!
Juist mooi en verwarmend.

Ook ben ik verbaasd over de prijs kwaliteit verhouding. De whisky kost je namelijk zo’n €85 en daar krijg je toch echt een erg mooie whisky voor terug. Dit is een whisky die ik zomaar zelf zou kopen.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Tamdhu 2006, SanMarAnt
8.6
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *