Hey people!

Afgelopen december ontving ik een mega gaaf pakket van Tamdhu. Hierin zaten 3 grote samples van de Tamdhu 12, de 15 jaar oud en de batch strength batch 005.

Ik was zelf nog onbekend met Tamdhu dus dit pakket was zeer welkom om eens kennis te maken met de whisky’s van Tamdhu. Vandaag bespreken we dus 3 whisky’s in 1 artikel.

Laten we gewoon meteen beginnen met de Tamdhu van 12 jaar oud. De whisky heeft 43% alcohol. Is gerijpt in sherry vaten en is niet bijgekleurd en is non chill filtered.

Op de neus sherry, thee biscuitjes, hout, boter, kaneel, vanille en lichte peper.

Het palet start met heerlijke verwarmende specerijen, sherry, hout. Hij geeft een beetje een vettig laagje in de mond, heeft licht wat rozijntjes en peper.

De whisky heeft een droge afdronk maar met een vettig laagje, caramel en sherry hout. De afdronk is middellang.

De Tamdhu van 15 jaar oud. Ook gerijpt in sherry vaten en gevuld op 46% abv. Ook deze is niet bijgekleurd en is non chill filtered.

Op de neus veel fruitiger dan de 12 jarige tamdhu. Verder appel, peer, sinaasappel schilletjes, sherry en grapefruit.

Het palet start met citroen taartjes, vanille, een beetje leer en parfum.

De afdronk is lang en verwarmend. Hier zit de meeste sherry smaak. Verder appeltaart, sultana en net als je denkt dat de afdronk afgelopen is komt er een klein rokertje in. Een fijne verassing!

Op naar de laatste en dit is een krachtpatser! 59.8% alcohol. Hier mogen zeker een paar water druppeltjes in. Gelukkig zat er in dit pakket naast een Tamdhu glas en een stuk hout van een vat ook een heel fijn waterpipetje. Ook deze whisky is natuurlijk weer niet bijgekleurd en is non chill filtered. Uiteraard is ook deze whisky gerijpt op sherry vaten.

De neus is vrij alcoholisch, veel peper, koffie, ontbijtkoek met roomboter en sinaasappel.

Het palet heeft veel sherry, hout, vanille en ook weer sinaasappel.

De afdronk heeft veel hout tannines, hiervan een droge en ietwat bitterheid. De afdronk is lang met appel, veel specerijen, en hij doet me denken aan kerst kruiden. Deze whisky heeft veel power.

De whisky blijft toch wat gesloten. Zelfs met wat water blijft hij redelijk dicht. Maar het is wel een echte krachtpatser. Ook met wat water er in.

Wat een gaaf pakket om eens kennis te maken met de whisky’s van Tamdhu. Mijn favoriet was de 15 jarige versie. Zeker vanwege het onverwachte lichte rokertje wat er in zat. Dat was een aangename verrassing.

Tamdhu & de monnik dranken bedankt voor het opsturen van dit pakket.

Bedankt voor het lezen!

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

2 gedachten over “Tamdhu 12, 15 & batch strength

  1. Angelique zegt:

    Hoi ik heb dit glas van tamdhu gebroken en nu zoek ik een nieuw glas voor mijn man. Verkoop u dit glas?
    Grt Angelique

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *