Hey people,

Vandaag bespreken we de distilleerderij botteling van de 10 jaar oude talisker. Een tijdje terug vond ik deze fles. Zoals misschien opvalt is het label op de fles iets anders dan de huidige talisker 10 fles. Dat komt omdat deze fles gebotteld is ergens rond 2006.

Talisker is opgericht in 1830 en bevind zich op het eiland Skye. Dit is ook de enigste distilleerderij op dit eiland. Talisker is onderdeel van het grote Diageo.

Leuk feitje: wist je dat Talisker vroeger 3 keer destilleerde? Sinds 1928 zijn ze over gestapt naar dubbele distillatie.

De whisky rijpt in refill bourbon vaten. En heeft een alcohol percentage van 45.8%.

Op de neus: milde turfrook, vanille, caramel, wat stal achtige geuren en een frisse zee bries die langs je neus wappert.

Het palet: zout, zee, turf, verbrand hout, peper, maar ook een klein zoetje en een wat frisse smaak vliegen zachtjes door de mond.

De afdronk is eigenlijk net te kort om medium lang genoemd te worden helaas. Deze mag wel wat langer zijn. Verder turf, verbrand hout en peper.

De whisky is bijgekleurd en koud gefilterd. De Talisker 10 is eigenlijk overal wel goed te verkrijgen voor ongeveer €35-€40.

Naar mijn idee is dit een mooie opstap als je een stapje hoger wil in het geturfde segment. Zeg maar als je een stapje heftiger wilt dan je Highland park 12.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

1 gedachte over “Talisker 10

  1. Romain Zadora zegt:

    Toevallig heb ik de Talisker 10 en de Highland Park 12 beide op mijn schap staan en (natuurlijk😉) geproefd.
    Ik moet eerlijk zeggen dat de Talisker 10 beduidend meer ‘punch’ heeft en zelfs iets meer verfijnder. Het kan natuurlijk ook te maken hebben dat de Talisker 10 en hogere alcoholpercentage heeft…🤔

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *