Een inaugural release is altijd leuk om te volgen en te proeven. Het is namelijk de eerste whisky van een nieuwe distilleerderij. Echter… gaat die vlieger hier niet op… de distilleerderij is al sinds 2013 actief maar is in 2019 overgekocht door de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing en dit is hun eerste release.

Is het dan nog steeds een inaugural release… de meningen zijn verdeeld maar het gaat uiteindelijk om wat in de fles zit ! Die er trouwens erg tof uit ziet!.

De whisky is een combinatie van 32 verschillende vaten. Een mix van ex bourbon, virgin oak en ex sherry vaten. Deels gemaakt met “nieuwe” whisky gedestilleerd onder de Douglas Laing vlag en deels oudere whisky wat door de vorige eigenaar was gemaakt. Uiteraard hebben ze namelijk ook de whisky voorraad over genomen. Hierdoor is de whisky een mix van 6 tot 8 jaar oude whisky.

Op de neus geuren van graankorrels, havermoutpap met basterdsuiker, potlood schaafsel, onrijpe perzik, gedroogde abrikozen, maple syrup en een vleugje bitter eiken.

Het palet heeft smaken van vanille, siroop, granen, gesmolten roomboter, eikenhout, honing, gember, witte peper, kruiden en sherry tonen.

De afdronk heeft peper, kruiden, eikenhout, gember en een vrij lange afdronk.

strathearn
Lekkere whisky maar toch veel kruidiger dan ik van tevoren had verwacht. Waarom… geen idee eigenlijk. Zeker niet vervelend maar daardoor voor mij wel echt een whisky voor later op de avond of de koudere dagen.
8.5

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *