Een inaugural release is altijd leuk om te volgen en te proeven. Het is namelijk de eerste whisky van een nieuwe distilleerderij. Echter… gaat die vlieger hier niet op… de distilleerderij is al sinds 2013 actief maar is in 2019 overgekocht door de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing en dit is hun eerste release.
Is het dan nog steeds een inaugural release… de meningen zijn verdeeld maar het gaat uiteindelijk om wat in de fles zit ! Die er trouwens erg tof uit ziet!.
De whisky is een combinatie van 32 verschillende vaten. Een mix van ex bourbon, virgin oak en ex sherry vaten. Deels gemaakt met “nieuwe” whisky gedestilleerd onder de Douglas Laing vlag en deels oudere whisky wat door de vorige eigenaar was gemaakt. Uiteraard hebben ze namelijk ook de whisky voorraad over genomen. Hierdoor is de whisky een mix van 6 tot 8 jaar oude whisky.
Op de neus geuren van graankorrels, havermoutpap met basterdsuiker, potlood schaafsel, onrijpe perzik, gedroogde abrikozen, maple syrup en een vleugje bitter eiken.
Het palet heeft smaken van vanille, siroop, granen, gesmolten roomboter, eikenhout, honing, gember, witte peper, kruiden en sherry tonen.
De afdronk heeft peper, kruiden, eikenhout, gember en een vrij lange afdronk.
Bedankt voor het lezen.
Cheers,
Robbert