Strathclyde 1996, Ben Nevis Club Alkmaar

Sinds een jaar of 2 a 3 ben ik nu lid van de Ben Nevis club in Alkmaar. De whisky club van onder andere mede oprichter Wullie Macmorland. De club waar het hielander whisky festival niet zonder kan. En de club met zeer gezellige leden avonden.

Een lange tijd zat de club vol dus ik ben erg blij dat ik toe heb kunnen treden tot dit uiterst knusse gezelschap. Die zijn naam te danken heeft aan een toetje wat Wullie ooit eens serveerde aan de oprichtende leden in 1994.

De club brengt voor zijn leden elk jaar een club botteling uit en voor het 25 jarig bestaan werd dat een graan whisky uit de Strathclyde distilleerderij. De whisky moest 25 jaar oud zijn want dat was natuurlijk wel zo tof. Echter door tegenslagen zou de whisky nog wat langer in het vat moeten blijven.

Uiteindelijk is de whisky gebotteld op 27 jarige leeftijd maar er is gekozen om vanwege het 25 jarig bestaan toch 25 jaar op het label te zetten. Volgens de regels van de SWA gewoon geoorloofd uiteraard.

Vat sterkte 43.9%. Niet bijgekleurd, niet koud gefilterd. Whisky zoals hij bedoelt is!

Op de neus geuren van lijm, terpetine, vanille, tutti frutti en marsepein. Ook citrus, mandarijn, marmelade, gekookte appel, nagellakremover en wat frisse bloemen.

Het palet heeft smaken van vanille, hout tannines, honing, nootmuskaat, bitters van de sinaasappelschil, kiwi, een beetje een geroosterde smaak en de whisky heeft een mooi vettig mondgevoel.

De afdronk is medium lang met witte peper, vettig, beetje lijm, ook weer die geroosterde smaak. Honing en veel hout.

Strathclyde 1996
25 year old
Ik heb met graan whisky’s altijd een beetje een haat/liefde verhouding. Ik vind ze vaak erg mooi maar heb moeite om voorbij dat lijm karakter te komen. Geef ze de tijd en het lukt redelijk maar ik moet elke keer ruiken weer eerst even door een potje lijm heen.
8.5

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *