Hey people,

Vandaag reizen we ver voor onze whisky. Veel verder van Nederland kan bijna niet. We gaan naar Australië ! Whisky is wereldwijd hot natuurlijk. Dus ook down under maken ze whisky.

Nog niet eerder schreef ik een blog voor een whisky uit Australië. Eens moet de eerste keer zijn en dankzij een miniatuur flesje van the whisky specialist kunnen we vandaag eens kijken wat de Starward left-field ons te bieden heeft.

Deze fles zit in de core range van de distilleerderij die in Melbourne staat. Dit is dus de instap whisky van het merk. Een goeie start dus.

De whisky is gebotteld op 40% abv en heeft gerijpt in franse eiken vaten waar Australische rode wijn uit de Barossa valley in heeft gezeten.

De neus van de whisky verraste mij positief. Geuren van haribo beertjes, perzik snoepjes, kersen, kaneel en zware rode wijn. Verder kersenbonbons, vanille en exotische vruchten.

Het palet is zacht en minder complex dan de neus doet vermoeden. Hier merk je dan dus ook de 40% abv. Smaken van winegums, suikerspin, kersen, zoetige rode wijn, perzik snoepjes en peer.

De afdronk is kort, spicy, peer, zoet en met een kleine bitterheid van hout tannines.

Toch wel een whisky voor de zoetekauw dit! Puur erg leuk maar ik denk in een cocktail nog beter! Ik zou hier wel eens een old fashioned mee willen maken.

Voor de prijs hoef je hem niet te laten staan trouwens. Want voor slechts 3 tientjes heb je hem al in huis. Check de whisky hier.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *