We hebben het laatst over de 10 jaar oude Hazelburn gehad en vandaag is het tijd voor ze grote broer en misschien wel het parade paardje van Campbeltown.

Springbank !

Een in mijn ogen hele goeie whisky maar de hele hype eromheen heb ik nooit zo goed begrepen. Maar er zijn zeker flinke liefhebbers net zoals ik liefhebber ben van Ardbeg wat andere misschien weer niet begrijpen. Gelukkig is er genoeg leuks voor iedereen.

Anyway…

De Springbank 10 kocht ik voor €60 en ik zie dat ook deze prijzen iets gestegen zijn de afgelopen tijd dus tegenwoordig betaal je ietsjes meer dan dat.

De whisky heeft voor 60% gerijpt in ex bourbon vaten en 40% in ex sherry vaten. De Springbank die ik had kwam uit 2021 en ik zie dat zelfs mensen daar al bijna €80 a €100 voor overhebben tegenwoordig. Zo zie je maar alles waar Springbank op staat willen verzamelaars hebben. Blijkbaar dus ook gewoon de core range flessen.

Wat mij opviel was dat er aardig wat vat residu in de fles zat nadat hij een tijdje stil had gestaan. Het gebeurd niet super vaak dat ik dit zo tegenkom of je moet een Blackadder hebben maar ik vond het wel tof om te zien. Springbank maakt natuurlijk echt nog op de ouderwetse traditionele manier whisky dus zo zie je maar…

De neus opent fruitig. Geuren van appels, peer en citroen. En het valt me op dat deze batch niet heel erg dat kenmerkende springbank boerderij luchtje heeft. Moutig, beetje een ammoniak geur. Lichtelijk ziltig, honing en vanille.

in het palet zit meer die herkenbare springbank boerderij smaak. Moutig, en zeker ook erg fruitig. Lychee, sinaasappel, peer, appel, citroen. Herkenbaar uit de hazelburn fruitigheid!

De afdronk is lekker vuig, stoffig, droog, turf, witte peper en perzik en lychee.

springbank 10 year old
Ja dat boerderij geurtje en smaakje is natuurlijk heerlijk. Die Campbeltown funk blijft geweldig en ik snap dat de mensen die blijven opzoeken qua smaaksensaties. Misschien koop ik nog wel eens een fles… of koop ik dan toch weer een Hazelburn….
8.6

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *