Speyside Single Malt Scotch Whisky, Ferg & Harris

Hey people,

Vandaag een flesje gebotteld door young spirits uit hun Ferg & Harris serie. Een unnamed speyside van 12 jaar oud met een finish op PX sherry. Dat klinkt als iets wat bijna niet fout kan gaan….

En om maar meteen met de deur in huis te vallen. Dat gaat het ook niet ! Deze whisky ligt helemaal in mijn straatje en (spoiler alert) scoorde ik zelfs met 89 punten op whiskybase.

Waar de whisky precies wordt gedestilleerd weten we niet en ook bij de importeur in Nederland, Hogshead imports, is het onbekend. Het enige wat bekend is is dat het ergens tussen Elgin en Dufftown ligt.

De whisky in de fles is 12 jaar oud en heeft een finish van 6 maanden op een PX sherry vat ondergaan.

De whisky wordt gebotteld op een vatsterkte van 55.7% ABV en is uiteraard niet bijgekleurd of koud gefilterd.

Op de neus heeft deze whisky geuren van rood fruit, karamel snoep, toffee, koetjesrepen en nootmuskaat. Ook zachtjes wat leer, zoete tabak, vanille en sherry.

Het palet heeft een dik, bijna siroop achtig mondgevoel. Gedroogd fruit, woudhoning, kersensnoepjes, sherry, pruimen, leer, vanillestokjes, en ik wil haast zeggen… vanille coca cola… zeker ook wat kruiden en pepers en een lichte alcohol burn. Maar o zo mooi in balans!

De afdronk is vrij lang met verwarmende kruiden, gedroogd fruit, leer, eikenhout, en een lekkere zoetigheid.

De whisky kost je €90 en wat krijg je daar veel moois voor terug. Een whisky in mijn ogen van hoge kwaliteit, goed in balans en een zeer fijne drink sterkte.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Speyside Single Malt Scotch Whisky, Ferg & Harris
8.9
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *