Speyside distillery 1996, hunter laing

Een tijdje geleden was ik bij slijterij gebotteld voor een proeverij. Tijdens het rond struinen in de winkel voordat de proeverij begon viel mijn oog op een flesje van “the old malt cask” serie. Een whisky reeks die me zeker bekend was van de looks maar waar ik zelf nog onbekend mee was omdat ik nog nooit een flesje er van had gekocht.

Voor €110 stond deze fles op de plank en dat wist me over te halen. Want een 21 jaar oude single cask en al een tijdje terug gebotteld voor die prijs… dat zie je tegenwoordit toch niet heel vaak meer.

De old mast cask serie is een serie die eerst van Douglas Laing was totdat Fred en Stewart Laing uit elkaar gingen en de serie met Stewart mee ging.

De labels zijn hetzelfde gebleven echter is er 1 verschil. Op de oude bottelingen staat Douglas Laing en op de huidige Hunter Laing. Heb jij nog een fles gebotteld voor 2013 dan staat er dus nog Douglas Laing op het label.

En over labels gesproken…. 1 ding viel mij meteen op. Speyside distillery…. Maar op het label staat highlands region. Ik dacht zelf aan een label misprint maar dat bleek niet zo te zijn. De speyside distillery staat op de grens van de speyside en highland maar geografisch gezien staat de speyside distillery dus net in de highlands.

De whisky is gebotteld op 50% ABV en heeft 21 jaar lang gerijpt in een refill hogshead. Uiteraard niet bijgekleurd of koud gefilterd. De whisky zit al een tijdje in de fles. Hij is namelijk gebotteld in 2017.

Op de neus meteen een lekkere vettige geur. Gevolgd door butterscotch, gekarameliseerde appel, custard, sigaren en cappuccino. Ook honing, banaan, warme gebak en specerijen.

Het palet heeft een dik en olieachtig mondgevoel. Siroop, vanille, gekarameliseerd fruit, au bain-marie chocolade, een hintje gember en walnoot.

De afdronk heeft gember, witte peper en is verwarmend. Ook nootmuskaat, kaneel, appels, honing en hout tannines.

Wat een heerlijke whisky dit. Er stonden nog 3 flessen in de winkel en ik zou willen dat ik ze alle 3 had meegenomen. Dit is genieten !

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Speyside distillery 1996, hunter laing
8.7
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *