Speyside 9 year old, creative whisky company

Hey people!

Nadat we de vorige keer de fles uit orkney hebben gehad duiken we vandaag de speyside in. Ondanks dat hier ook de distilleerderij niet op mocht staan weten we bij deze fles wel wat er in zit.

Een Glenrothes.

De whisky is gedestilleerd in 2007 en is in de fles gegaan in 2017. Maar de whisky is als nog 9 jaar oud. Hij heeft dus het laatste jaar in het vat niet vol gemaakt. Wat daarvoor de keuze was…? Geen idee. 10 jaar oud zou natuurlijk mooi staan maar ik denk altijd maar zo van “de whisky is goed wanneer hij goed is” en al is dat met 9 jaar en 10 maanden. Ook dan is het gewoon tijd om te bottelen natuurlijk.

De whisky is gebotteld op 50%. Is niet bijgekleurd en is non chill filtered. Ook is het een single cask. Maar dat is natuurlijk niet vreemd aangezien de whisky uit de “single cask exclusive” serie komt.

De neus opent met sherry, chocolade, honing, ananas, en is een beetje scherp. Verder geuren van zwavel stokjes, zuur fruit en custard cake.

Het palet heeft chocola, honing, peper, vanille en hout. Heerlijke vuige sherry, sigaren kistjes en hij heeft iets fris.

De afdronk heeft sherry, een pepertje en is medium lang. Verder wat van hout en hij is vrij droog.

Een smakelijke whisky! En bij Dramtime hebben ze nog een leuke voorraad whisky’s van creative whisky company. Doe er je voordeel mee! Want het bedrijf is verkocht en de whisky’s zullen dus alleen maar schaarser worden.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *