Hey people,

Een hele tijd terug voordat corona überhaupt een ding was hadden Edith en ik via The whisky specialist een mooie whisky proeverij. Deze avond stond volledig in het teken van SPEY whisky.

De proeverij werd gegeven door Peter Mackay. Een zeer vriendelijke en goedlachse schot! aan het eind van de avond bestelde ik bij the whisky specialist 2 SPEY whisky’s.

Mijn favoriet en die van Edith. En over de favoriet van Edith gaan we het nu hebben.

Je kan deze whisky van SPEY in mijn ogen zien als de instap whisky van het merk. Als de basis zeg maar.

Tijdens de proeverij was dit ook de whisky waar we mee begonnen.

Het is een zeer lichte whisky. Een makkelijke instapper ook voor de beginnende whisky drinker. De whisky word volledig gerijpt op ex bourbon vaten.

Trutinā is latijns voor balans. De SPEY whisky’s worden gemaakt in de speyside distilleerderij.

Tijdens de proeverij vond ik dit zelf ook een fijne whisky. Maar ik moet zeggen dat hij me met de tijd steeds minder kon bekoren. Het was dan ook een fles die lang in de collectie bleef.

Op de neus nog duidelijk wat jong, spirity, fruit, rubber, parfum, peer, hooi, vanille en nagellak remover.

In het palet vind je vanille, duidelijke new make spirit invloed, fruit, houterig, appel en een parfum geurtje.

De afdronk is peperig, licht, een beetje plat en kort.

Een whisky waarin de fruitige new make van spey goed door komt en de boventoon voert. Een leuke instapper. Persoonlijk ben ik de whisky wat ontgroeit door de tijd heen. Ik heb ze nu liever wat krachtiger. Misschien dat de cask strength versie van deze whisky mij meer kan bekoren.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *