Hey people,

Het werd weer tijd voor een review van een whisky. Vandaag bespreken we de fumare van spey en dan de cask strength versie batch 2.

Een tijdje terug had ik een whisky proeverij van the whisky specialist in alkmaar. Deze stond in het teken van de whisky’s van spey en werd gegeven door niemand minder dan de goedlachse peter mackay. Een erg interessante avond waardoor ik aan het einde van de avond toch maar even 2 whisky’s bestelde bij the whisky specialist.

Van de Speyside distilleerderij, gelegen in de Cairngorm Mountains, wordt gezegd dat het een de mooiste Schotse distilleerderijen is. De whisky, die met liefde wordt gemaakt, is een lichte, delicate en karakteristieke Schotse single malt whisky.

Van de SPEY whisky uit de Speyside destilleerderij wordt gezegd dat het een van de soepelste en meest toegankelijke whisky’s uit de regio Speyside is.

De SPEY whisky’s zijn allen erg divers maar met hun eigen kenmerkende karakter. Voor een ieder wat wils dus. Elke versie heeft een extra periode van rijping in speciaal geselecteerde vaten gehad om de complexiteit en textuur toe te voegen aan de whisky.

Fumare is latijns voor smoky. En zoals je misschien aan de foto’s al kon zien… daar is niks aan gelogen. Met zijn hoge alcohol percentage (60.4%) is dit een klein beest! Om hem wat te temmen kan je hier best wat water in doen als hij te heftig voor je is.

De neus opent met dikke turf rook, medicinaal, gerookte bacon, gemaaid gras, zout vlees en een lichte fruitigheid.

Het palet is qua rook een stuk zachter dan de neus en heeft vooral veel peper en wat frisse fruitigheid.

De afdronk is fris, rokerig, zout vlees en peper.

Met een paar druppels water druk je de rokerigheid naar de achtergrond en het fruitige trek je meer naar voren. Denk hierbij aan geel fruit zoals een frisse ananas.

Al met al een licht fruitige & rokerige whisky. Niet heel complex maar wel gewoon goed!

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *