Spearhead single grain scotch whisky

Hey people,

Vandaag bespreken we een nieuwe single grain whisky die gemaakt wordt van 100% malted barley in de Loch Lomond distilleerderij. Spearhead whisky in de smaak van de maand bij de Monnik dranken.

Laten we meteen de diepte in duiken met deze spearhead single grain.

Een whisky van 100% gemoute gerst en toch is het een single grain. Huh… hoe zit dat ?

Dat komt omdat deze whisky is gemaakt in ene coffey still. De manier waarop deze whisky wordt gedestilleerd zorgt er dus voor dat hij wettelijk een single grain moet heten. Een vrij eenvoudige oorzaak dus waarom dus waarom deze single malt geen single malt is.

De whisky rijpt op ex bourbon vaten en krijgt een finish op virgin oak vaten. Deze virgin oak vaten zijn een combinatie van traditionele geblakerde vaten maar ook vaten die gebrand worden door het gebruik van infrarood. Een vrij nieuwe techniek die zorgt voor een goeie verdeling van het blakeren van de vaten verdeeld over het gehele vat.

De whisky is erg gericht op de cocktail markt. Zal het dan hiermee de strijd aangaan met de monkey shoulder, johnnie walker blonde, Lower east side & glenmorangie X ? Who knows !

De spearhead whisky wordt koud gefilterd en bijgekleurd en is afgevuld op 43% abv.

Op de neus geuren van harde zoete zuurtjes, citrus en verse sappige peren. Verder sappig zoet fruit, vanille stokjes, appeltjes en kaneel.

Het palet heeft zoet snoepgoed, kaneel, appels en peren, een vettig mondgevoel en schotse fudge.

In de afdronk heb je ook weer zoetfruit, maar ook wat meer peper en kruiden. Karamel en vanille en een lichte bitterheid verder in de afdronk. De afdronk blijft medium lang hangen.

Al met al best een leuke whisky om ook puur te drinken. Vanwege zijn zoete karakter doet deze het inderdaad erg leuk in sommige cocktails. Een leuke whisky om lekker mee te experimenteren!

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *