Vandaag weer een fles van SMWS. Voor het 40 jarige bestaan zijn er door het jaar heen een aantal speciale releases geweest. Vandaag weer een speciale release die speciaal voor de SMWS gathering werd uitgebracht door een lid van de SMWS. En jij kan misschien wel de volgende zijn die een vat uit mag zoeken.

Voordat we starten met de whisky… even een leuk feitje.

Wist je dat SMWS 30 september 2023 een poging gaat doen voor een wereld record. Een officiële poging om in het Guiness world record boek te worden opgenomen.

S’werelds grootste online tasting wordt op 30 september gehouden en natuurlijk hopen wij als whisky liefhebbers dat het ze gaat lukken!

Terug naar de whisky!

Dit vat is uitgekozen door Lancelot Seghers, de man op het label dus.

Lancelot koos voor distilleerderij nummer 9 een whisky die 12 jaar lang op een bourbon vat had gelegen en vervolgens meer dan 3 jaar een rijping heeft gekregen op een second fill rum vat uit trinidad

Op de neus citroen, mango, galia meloen, viooltjes en rozenblaadjes. Maar ook ammoniak, nagellakremover, toffee en gedroogde thee bladeren. Met water in het glas meer rum invloeden in de neus.

Het palet heeft smaken van rum, fruitpunch, citroensap, perzik uit blik en hout.

Met water is de whisky opeens zijdezacht ondanks slechts 2 druppels water. Roomboter, kokossnippers en sinaasappel komen nu ook naar voren.

De afdronk heeft zwarte peper, granen en perzik uit blik.

Met water is de afdronk is eigenlijk zo goed als weg op wat zoete smaken na die langzaam weg ebben. Maar aan het einde is het vooral alsof je op een houtje aan het sabbelen bent.

Wil jij dit jaar het vat uitkiezen ? Er loopt voor alle leden een competitie om aan mee te doen. Kost niks extra en hoe gaaf om aan mee te doen !

Klik hier om mee te doen.

Nog geen lid ? Met de code GATHERING10 krijg je tijdelijk 10% korting op je lidmaatschap.

Wat betreft de whisky. Ik heb er een beetje een haat/liefde verhouding mee. Het is voor mij een whisky die eigenlijk wat water zou moeten hebben. Maar daarmee wordt de afdronk wel minder. De neus en het palet worden dan wel weer mooier.

Na een tijdje ruiken krijgt de whisky voor mij een ammoniak geur. Die na een pauze weer weg is.
Maar telkens terug komt als je langer ruikt.

Eigenlijk een perfect voorbeeld waarom ik rum vaten bijna altijd een moeilijke combinatie vind in samenwerking met whisky.

En toch… is het wel een lekkere whisky. Ik heb hem de dag na het maken van mij smaaknotities nogmaals er bij gepakt en dan eerder op de dag. De notities bleven het zelfde maar in mijn beleving was de whisky nu wel duidelijk wat zoeter.

Daarom uiteindelijk 84 punten.

Dankjewel voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

SMWS 9.279, Pause for garbanzo
8.4
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *