Hey people,

Smokehead heeft een nieuwe release. De terminado. Een whisky gerijpt op tequila vaten. Ik heb zelf erg weinig (ik denk zelfs geen) ervaring met whisky op tequila vaten dus ik ben erg benieuwd.

Bij Thijs van words of whisky las ik dat het ook pas sinds july 2019 legaal is voor schotse whisky om te rijpen in tequila vaten en als ik google kom ik naast een belgische whisky vooral de chivas regal op tequila vaten tegen. Dit is een whisky die mij dan toch weer niet zo trekt… dus vandaar dat dit denk ik toch echt de eerste keer wordt dat ik een tequila finish ga proeven.

Liever luisteren dan lezen. Klik dan hier.

Met smokehead heb ik gelukkig wel enige ervaring! Zo zijn de standaard single malt, rum rebel en high voltage hier al de revue gepasseerd.

Wat betreft de smokehead terminado…. We weten dus dat hij een finish heeft gehad op tequila vaten. Op wat voor vat hij verder heeft gerijpt is onbekend. De whisky is bijgekleurd en gebotteld op 43%.

Op de neus rook en citrus. Hij is ziltig, medicinaal en geuren van gerookte ananas, nat asfalt, perensap, rode appels en as.

Het palet heeft smaken van eikenhout, rook en hij is wat bitter. Hij is kruidig met zwarte peper, licht medicinaal, assig en ziltig. Toch is de whisky ook ietwat plat.

eigenlijk is de afdronk te kort voor zo’n whisky en te plat. Deze had wel wat meer power mogen hebben. Misschien onderdrukt de tequila cask het wat.

De afdronk is assig en bitter met rookmot, rook van nat hout en een vleugje honing.

Tussen de overgang van het palet naar de afdronk merk je het meest de tequila invloeden.

Mijn ervaring met tequila is niet heel breed op een hele dronken avond in zuid Frankrijk jaren geleden na. En die avond (en vooral de ochtend er na) is me heel goed bij gebleven haha.

Hoewel ik denk dat deze limited edition misschien beter iets hoger in alcohol had kunnen worden afgevuld vind ik de smaken wel erg lekker. Het is zeker een lekkere whisky maar hij had iets meer pit mogen hebben in mijn ogen.

Bedankt voor het lezen of luisteren.

Cheers,

Robbert.

De whisky leent zich ook uitermate goed voor het maken van cocktails ! Ik heb hier een paloma cocktail gemaakt met een klein twist. check hier het recept.
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *