Smokehead single malt, rum rebel & high voltage

Hey people!

Vandaag bespreken we een trio smokehead whisky’s. Smokehead is namelijk de smaak van de maand bij de monnik dranken !

De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik een echte liefhebber van de geturfde whisky’s ben. Deze whisky past dan ook perfect in mijn straatje. En ondanks dat ik peat liefhebber ben…. Had ik nog nooit een smokehead whisky gehad. Daar komt dus nu verandering in.

Let’s go!

Smokehead single malt 43%

Smokehead zegt niet welke distilleerderij of distilleerderijen er in hun whisky zitten. Het is dus proeven en raden. Al heb ik wel eens gehoord dat de 18 jaar oude smokehead een ardbeg zou kunnen zijn…

Laten we starten met de single malt. De standaard versie zeg maar in de collectie van smokehead whisky’s.

Deze whisky kost je ongeveer €30 bij de slijter.

Op de neus een zilte zee lucht, gedroogde zoute ham, medicinaal, dikke rook, dennennaalden en machine olie.

Het palet heeft as, een gedoofd stuk verbrand hout, aards, elastiekjes en gerookte vanille

De afdronk bestaat uit nootjes en is helaas wat kort. Aards, turf en een lichte zoetigheid van (ik denk) de gerookte vanille.

Smokehead rum rebel 46%

De rum rebel variant zit zo rond de €50. En ik ben altijd wat sceptisch als het op whisky aan komt wat op een rum vat heeft gelegen. Het geeft bij mij snel de smaak van een natte krant namelijk….

Gelukkig had ik daar geen last van bij de rum rebel! Sterker nog… ik vond deze het meest verassend van de 3 versies!

Hij heeft een beetje dezelfde neus als de basis variant hierboven. Het heeft ook het ziltige, het gezouten hammetje en rook. Maar hier zit duidelijk wat fruitigheid in van het rum vat. Het doet mij vooral denken aan warme ananas van de barbecue. Ook nat touw en olie.

oke hier duidelijk zoeter dan de standaard. Perzik en ananas uit blik. Zoete olie en wat zwarte peper. Meer barbecue geuren. Zwart op wit salmiak snoep. Gekarameliseerde suiker.

De afdronk heeft eigenlijk alles wat in het palet zit en ebt langzaam weg in de afdronk.

Smokehead high voltage 58%

Tijd voor de afsluiter van het doosje. De smokehead high voltage. Ook deze whisky zit rond de €50 bij de slijter en doet zijn naam eer aan met zijn hogere alcoholpercentage.

Op de neus kruip olie, turf en een oude ijzeren tang uit grootvaders schuur. Van de 58% merk je weinig. Verder As, zachtjes wat rook, citrus, roze zuurtjes en pekel vlees.

Het palet is bitter en heeft turfrook, zeezout, eilandbloemen, citrus en is medicinaal.

De afdronk heeft rook. Veel rook. Je voelt het opkomen en vlakt dan af. Medicinaal, zout, citrus en as.

Om terug te komen op een van de eerste vragen…. Zit er Ardbeg in ? Nee. Dat denk ik niet. Als je het mij vraagt dan is de kans het grootste dat er Lagavulin in zit. Zeker bij de high voltage. Bij de single malt en de rum rebel twijfelde ik of het niet ook een caol ila kon zijn.

Het leuke proefdoosje wat ik heb kan je trouwens vinden voor ongeveer €20 online!

Bedankt voor het lezen!

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *