Ik ben groot liefhebber van de wat heftigere kant van muziek. Zo is een van mijn favoriete bands Slipknot. En laten die nou net hun eigen whiskey op de markt hebben.

Ik had voor onze toen pas geboren dochter een Slipknot romper gekocht en mijn vrouw wist dat hun ook hun eigen whisky hadden. Toen we 1 jaar getrouwd waren (dit viel in dezelfde maand als dat Hannah werd geboren) had ze Hannah het Slipknot rompertje aan getrokken en kwamen ze met een cadeautje aan.

Ik begreep er niks van want in alle eerlijkheid…. Ik was onze trouwdag vergeten. Iets wat Edith mij waarschijnlijk tot in de eeuwigheid mee zal blijven pesten.

De whiskey is een samenwerking tussen Cedar Ridge Distillery & Slipknot’s Shawn Crahan, beter bekend als Clown omdat hij tijdens de shows altijd een clowns masker op heeft.

Slipknot en Cedar Ridge komen allebei uit Iowa en hebben dus de handen in een geslagen om een echte Iowa whiskey te maken. Het mais groeit op de boerderij van Cedar Ridge en het rogge komt ook uit Iowa. De whiskey rijpt ook op Cedar Ridge.

Het is een blend van 3 & 4 jaar oude straight rye & straight bourbon. De mashbill is also volgt:

51% mais, 35% rye, 14% barley.

De whiskey is gebotteld op 45% en is niet bijgekleurd of koud gefilterd.

De whiskey opent met geuren van verbrande suiker, sigaretten, zwarte peper, honing en chinese 5 spice. Ook warme nougat, jeneverbes en dorre rozenblaadjes komen je tegemoet.

Het palet is zacht, zoet en kruidig in het kort. De whiskey heeft smaken van kruidnagel, honing, karamel, gebakken boter en hooi.

In de afdronk komt de rogge tot ze recht. Heel kruidig, zwarte peper, prikkelend op de tong. Toch vrij lang, olie achtig mondgevoel en de smaak van bananen schillen.

slipknot no. 9
cedar ridge disti
Een must have als fan zijnde uiteraard! Er zijn meerdere versies en ik ben zeker benieuwd geworden naar de rest !
8

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *