Signatory vintage Glen Elgin 2008 (Gall & Gall)

Hey people,

De wilde whisky dagen van Gall&Gall zijn in volle gang! Deze week is helaas voor ons whisky liefhebbers alweer de laatste week.

Gall heeft een mooie nieuwe whisky op de markt gebracht! Laatst hadden ze al deze mooie ardmore op de markt gebracht, dit keer een whisky uit de Glen Elgin distilleerderij en weer in samenwerking met Signatory.

Ik ben benieuwd wat deze Speysider ons gaat brengen!

De whisky is gedestilleerd in 2008 en in de fles gegaan in 2019. De whisky is dus 11 jaar oud en heeft gerijpt op ex bourbon vaten. Overigens is de whisky gebotteld op 46% alcohol.

De zou ik omschrijven als een lichte stro goude kleur.

Tijd om eens te ontleden wat er zoal in het glas zit. De whisky heeft een half uurtje de tijd gehad om te openen voordat ik begon.

Op de neus is hij erg fruitig. Typische speyside fruitbom dus! Geuren van vanille, mint, rozen geur en andere bloemen komen je tegemoet.

Het smaakpalet heeft duidelijk een pepertje erin, perzik, ananas, vers gras en mint. Verder een vette en olie achtige smaak en de smaak van wat ik zou omschrijven als een natte kelder. Een beetje bedompt.

In de afdronk blijft die bedompte smaak bij je. Samen met het pepertje en de olie achtige smaken.

Overduidelijk een vettige whisky dus!

eindoordeel: ik vind deze whisky een mooie typische speysider. veel fruit en een typerend zoetje. een mooie daily dram als je eens een niet zo complexe whisky zoekt.

Voor deze fles moet je denk ik toch echt wel naar de winkel want online heb ik hem nog niet gevonden op de website van Gall & Gall.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *