Secret speyside distillery 2013 / Roger’s whisky company

Hey people!

Daar zijn we weer en we blijven nog even bij de whisky’s van Roger’s whisky company.

Want bijna gelijktijdig met de release van zijn Ben Nevis kwam ook deze secret speyside.

Laten we hem eens even onder de whisky loep leggen!

Roger stuurde mij naast een sample van zijn ben nevis dus ook een sample met daarin zijn secret speyside.

De secret speyside is de eerste whisky uit Roger zijn nieuwe serie genaamd

Roger’s hidden treasures

In deze serie komen alleen maar single casks maar uit welke distilleerderij ze komen blijft geheim. Wat ik wel een hele gave toevoeging van Roger vind is dat hij in het label een hint heeft gestopt naar welke distilleerderij het is. Ik hoop dat hij dat door zet in deze serie want een kleine speurtocht is altijd tof! Ik ben benieuwd of jullie de hint spotten in het label…

Tip: Kijk even naar de tong van het aztec masker….

Dan nu de whisky.

De whisky is gedestilleerd in 2013 en in 2021 gebotteld. Hij heeft gerijpt op een bourbon vat en er zijn 285 flessen van beschikbaar.

Hij is niet bijgekleurd of koud gefilterd en is gebotteld op een vat sterkte van 56.1%

De whisky opent op de neus fris en jong. Duidelijk yoghurt en ontbijtgranen.
Hij is bloemig en heeft een zuurtje. Geen zwaar gedreven bourbon invloeden waardoor de duidelijke Glenrothes style op bourbon nog goed doorkomt. Verder nog appel en limoen.

Het palet is romig met de geur van new make, vanille en lichtelijk wat tropisch fruit. Verder sinaasappelschil en hij kan goed 2 druppels hebben om het scherpe randje er af te halen. Daar wordt de whisky eigenlijk alleen maar mooier van nog.

De afdronk heeft wat tannines, yoghurt en vers graan. Met water lichtelijk wat cacao.

Wat ik mooi vind aan deze whisky is dat de Glenrothes style op bourbon hier erg goed doorkomt. Ik heb meerdere Glenrothes op bourbon mogen proeven en voor mij zit er altijd een yoghurt / ontbijgranen / new make geur in. Die komt hier ook duidelijk doorheen.

Foto aangeleverd door Roger.

Bedankt voor het lezen!

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

2 gedachten over “Secret speyside distillery 2013 / Roger’s whisky company

 1. Dennis Westerhoff zegt:

  2 keer vragen of we de hint kunnen vinden en dan vervolgens 3 keer Glenrothes noemen……. Niet echt over nagedacht 🙂 Het lijkt overigens best een ontwikkelde whisky te zijn ondanks de jonge leeftijd. Keep up the good work qua reviews

  Beantwoorden
  1. confessionsofawhiskyfreak zegt:

   Thanks voor je comment! Ik zie dat er een blok niet in de juiste volgorde stond. Heb dit aangepast en nu klopt de volgorde weer.

   De whisky is verrassend inderdaad. Glenrothes op bourbon moet wel echt in je smaken straatje passen.

   Dankje voor het compliment

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *