Secret speyside distillery 2008, Roger’s whisky company

Hey people,

Vandaag zijn we weer terug met een review Roger’s whisky company. Zo rond juli 2022 bracht Roger 2 nieuwe whisky’s op de markt. Een aultmore en een secret speyside. Over die secret speyside gaan we het vandaag hebben.

Liever naar deze blog luisteren. Klik dan hier.

Hoewel Roger zijn whisky’s waar geen distilleerderij op mag staan meestal bottelt onder de serie “Roger’s hidden treasures” besloot hij dat deze whisky het wel verdiende om gebotteld te worden onder het label “Roger’s vintage selection”.

We hebben hier natuurlijk al meer van Rogers whisky mogen proeven alle eerdere reviews kan je hier terug lezen.

Hoewel het hier een secret speyside betreft was het label misschien wel de grootste “giveaway”. Mensen hadden hier namelijk al snel door dat het om een glenfarclas ging. Ik moet zeggen… het label is wel echt heel gaaf geworden.

Over Roger zelf hebben we ondertussen denk ik wel alles gezegd wat we hebben kunnen zeggen in vorige blogs. Dus laten we snel de whisky in duiken.

De whisky is volledig gerijpt op een bourbon cask en dat is opzich sowieso al bijzonder voor bij een glenfarclas natuurlijk. Uit het vat kwamen na 13 jaar rijpen 283 flessen. De whisky is gebotteld op 52.3% en is natuurlijk niet bijgekleurd of koud gefilterd.

Op de neus warme appels, witte peer, banaan, vanille en peper. Ook kruidnagel, beetje kaarsvet, theebladeren en in de verte nog wat bloemen en jeneverbes.

Het palet heeft peper, kruidnagel en weer licht wat kaarsvet. Ook munt, meloen, sinaasappelschil, kaneel en nootmuskaat.

De afdronk heeft flink wat peper nog. Rode bessen, kers, hout en nootmuskaat. 1 druppelwater haalt net het scherpe randje er af.

Weer een mooie botteling van Roger. Tijd om door te pakken en de aultmore van Roger onder de loep te nemen. Maar dat doen we de volgende keer.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *