Hey people,

Tijd voor de derde versie van scarabus. De versie die op vatsterkte is gebotteld.

Ook deze whisky had ik in de proeverij gestopt voor de dorpsbewoners. Het was uiteraard de afsluiter van de avond. Knallend er uit!

In de eerste blog over de scarabus heb ik al veel verteld over de whisky en mijn kijk op deze whisky. Die is nog steeds onveranderd en ik durf dus ook hier te zeggen dat we weer te maken hebben met een lagavulin.

Wil je mijn blog lezen over de scarabus klik dan hier.

Ben je ook geïnteresseerd in de 10 jaar oude scarabus. Klik dan hier.

Na 2 keer al een scarabus whisky te hebben besproken weet ik niet goed wat ik nog extra zou moeten schrijven over de whisky. Ik denk dat ik ondertussen alles verteld heb in de vorige blogs. Dus laten we ons snel focussen op de smaaknotities van de batch strength versie.

De whisky is net als de vorige 2 whisky’s niet bijgekleurd en non chill filtered. Alleen is deze keer de whisky afgevuld op vatsterkte. Wat voor deze whisky inhoud dat hij is gebotteld op 57% alc. De whisky kost je net iets meer dan €50.

De neus is medicinaal. Maar agressiever medicinaal dan de 10 jaar oude versie. Ook een lichte boerderij geur en wat turf. Met een druppeltje water krijgt de whisky meer zoetige peer, zure appel, verbrand hout en is hij wat assig.

Tijd voor de eerste slok. wauw. Wat een kracht heeft deze whisky op volle sterkte. Veel peper, turf, citrus en een goeie scheut alcohol. Met een druppel water er in komt meer eikenhout naar boven. de peper blijft en de zure appel uit de neus is weer herkenbaar.

De afdronk is lang en verwarmend met peper en as.

Na het drinken van alle 3 de versies kan er natuurlijk maar 1 de beste zijn. En voor mij persoonlijk is dat dan toch de eerste versie. De “normale” variant om hem zo maar even te noemen.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *