Hey people,

Vandaag bespreken we de 10 jaar oude scarabus van bottelaar hunter laing.

De scarabus is voor mij geen onbekende whisky en is hier op de site al eens langsgekomen.

In 2021 gaf ik een online proeverij voor bewoners uit het dorp waar ik woon. In deze proeverij stopte in de scarabus 10.

Eind 2019 schreef ik al eens over de “normale” versie van de scarabus. Ben je benieuwd naar die versie klik dan hier.

Ik was toen al gefascineerd over de mysteries rondom deze fles. De slogan “only those who seek shall find” pakt mij weer nu ik er over schrijf. Ik blijf bij mijn eerste standpunt dat de scarabus whisky’s lagavulin’s zijn… maar ik moet toegeven dat deze 10 jaar oude mij wel even deed twijfelen of deze geen caol ila is.

Maar goed. Laten we in de whisky duiken.

De whisky in de fles is dus 10 jaar oud en gebotteld op 46%. De whisky is niet bijgekleurd en is non chill filtered.

De whisky kost je ongeveer €50 en is goed verkrijgbaar bij de speciaalzaken.

Op de neus is de whisky medicinaal met een ziekenhuis geur en een lichte rokerigheid. Verder ook leer, augurk en verse ongerookte ham.

Het palet heeft smaken van augurk en zilveruitjes en is minder medicinaal dan de neus. Verder van die pepermunt snoepjes (diner mints) en hout.

De afdronk is medicinaal met pleisters en een licht zuurtje. Verder gerookt vlees, ziltigheid en schelpdieren.

Weer een erg smakelijke whisky uit het huis van hunter laing als je het mij vraagt!

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

1 gedachte over “Scarabus 10 year old

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *