Scallywag the chocolate edition 2024

Dankzij onze vrienden van de Monnik dranken is de Scallywag chocolate edition ondertussen een terugkerend item hier op confessions of a whisky freak. Dit keer ook nog eens in een compleet nieuw jasje!

Wat ook anders is dit jaar is het gebruik van ex port vaten waar het grootste gedeelte van de whisky’s een finish in heeft gekregen dit keer.

Eerst eens even over dat nieuwe jasje. Hoe vet is dit ! Ik vind deze nieuwe look er wel een die ze standaard mogen doorvoeren naar alle remarkable regional malts in plaats van de koker. Het smoelt wat mij betreft erg goed en ik krijg er een beetje die old skool vibes van, van toen je je fles drank nog mee kreeg in de slijterij in zo’n bruine zak. Ik weet niet…. Het heeft gewoon wat!

Het grootste gedeelte van de whisky’s in deze blend heeft een finish gekregen op port vaten maar dus niet alles. Het label doet echter denken dat het om een volledige rijping gaat in port vaten. Maar de whisky is dus volledig sherry cask gerijpt en vervolgens voornamelijk op port vaten gefinished voor een periode van 18 tot 20 maanden.

De originele Scallywag heeft onder andere Mortlach, Macallan & Glenrothes in de blend zitten. Dit is de basis maar bij elke uitgave kan hiermee gespeeld worden zolang het maar Speyside whisky’s zijn.

De whisky is gebotteld op 48% en uiteraard weer niet bijgekleurd of koud gefilterd zoals alles bij Douglas Laing. In totaal zijn er 5400 flessen gemaakt.

Op de neus heeft de whisky geuren van frambozen, rode bessen, zachtjes de geur van nutella, vijgen en oude koffiebonen. Koetjesrepen, grenadine siroop en de geur van popcorn met roomboter.

Het palet opent met rood fruit met daarna eikenhout, warme kaneel, cacao, kiwi, gedroogde abrikoos en nootmuskaat.

De afdronk is extreem droog en flink bitter. Verder smaken van hout, kaneel, rood fruit en zure bessen.

Scallywag the chocolate edition
2024
Vergeleken met de 2023 en 2022 editie is dit toch echt de minste van de 3 wat mij betreft. Misschien een gevalletje van “never change a winning team”…
8.3

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Wist je dat ze dit jaar 3 gouden wikkels en 1 gouden bot hebben verstopt in de verpakkingen voor de Nederlandse markt. Hiermee maak je kans op leuke prijzen waaronder bijvoorbeeld Scallywag mokken. Wie weet ben jij een van de gelukkigen.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *