Hey people,
Een aantal dingen zijn zeker in het leven… een daarvan is dat scallywag sinds een aantal jaar elk jaar een chocolate edition uitbrengt. En zo ook dit jaar.
Chocolade infused whisky ? Nee. Sherry vaten die speciaal worden geselecteerd vanwege hun cacao achtige karakter.
En zo ontstaat scallywag the chocolate edition.
Vanuit Douglas Laing waren ze zo aardig om een proef pakketje te sturen waar de nieuwe scallywag in zit. Vandaag op 31 mei wordt deze uitgegeven.
Ook heeft batch 6 van de chocolate edition weer iets meer flessen dan zijn voorganger, namelijk 4200. Batch 5 had er 3600.
De whisky is volledig gerijpt in pedro ximenez en oloroso vaten. Waarbij de standaard scallywag is afgevuld op 46% heeft deze versie een ABV van 48%. Uiteraard is de whisky niet bijgekleurd en niet koud gefilterd.
Op de neus heeft de whisky geuren van gedroogde citrus vruchten, kersenbonbons, honing, peper en aardbeien. Ook kersen, chocolade mousse, gekookte appels en de vettigheid van olijfolie.
De whisky heeft een erg vettig mondgevoel met smaken van eiken, au bain-marie donkere chocolade, vanille, custard cakes en vette melk chocolade.
De afdronk heeft sinaasappel schillen, eikenhout, zwarte peper, vanille en is vettig.
Toch kan ik het niet laten om hem even te vergelijken met de 2022 versie die ik heb gedronken. En dan vind ik de 2023 versie toch wat meer gesloten en iets minder chocolade invloeden hebben dan de vorige.
Bedankt voor het lezen.
Cheers,
Robbert