Scallywag the chocolate edition 2023

Hey people,

Een aantal dingen zijn zeker in het leven… een daarvan is dat scallywag sinds een aantal jaar elk jaar een chocolate edition uitbrengt. En zo ook dit jaar.

Chocolade infused whisky ? Nee. Sherry vaten die speciaal worden geselecteerd vanwege hun cacao achtige karakter.

En zo ontstaat scallywag the chocolate edition.

Vanuit Douglas Laing waren ze zo aardig om een proef pakketje te sturen waar de nieuwe scallywag in zit. Vandaag op 31 mei wordt deze uitgegeven.

Ook heeft batch 6 van de chocolate edition weer iets meer flessen dan zijn voorganger, namelijk 4200. Batch 5 had er 3600.

De whisky is volledig gerijpt in pedro ximenez en oloroso vaten. Waarbij de standaard scallywag is afgevuld op 46% heeft deze versie een ABV van 48%. Uiteraard is de whisky niet bijgekleurd en niet koud gefilterd.

Op de neus heeft de whisky geuren van gedroogde citrus vruchten, kersenbonbons, honing, peper en aardbeien. Ook kersen, chocolade mousse, gekookte appels en de vettigheid van olijfolie.

De whisky heeft een erg vettig mondgevoel met smaken van eiken, au bain-marie donkere chocolade, vanille, custard cakes en vette melk chocolade.

De afdronk heeft sinaasappel schillen, eikenhout, zwarte peper, vanille en is vettig.

Toch kan ik het niet laten om hem even te vergelijken met de 2022 versie die ik heb gedronken. En dan vind ik de 2023 versie toch wat meer gesloten en iets minder chocolade invloeden hebben dan de vorige.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert

Scallywag the chocolate edition 2023
8.4
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *