Hey people,

Vandaag bespreken we batch 5 van de scallywag chocolate edition. Een speciale editie van de gewone scallywag en om alvast een tip van de sluier op te lichten… nee er is geen chocolade aan toegevoegd… 😉

De whisky rijpt op sherry vaten die speciaal geslecteerd zijn vanwege hun cacao achtige karakter. Vandaar de chocolate edition. Ik mocht van de Monnik dranken een proefpakketje ontvangen waar ook 3 chocolaatjes bij zaten. Dat is bij deze whisky dan ook een dikke tip want het gaat echt geweldig samen met een brokje lekkere chocolade. Het liefst een beetje donkere chocolade.

Vorig jaar bracht de chocolate edition 3000 flessen. Deze keer hebben ze de batch iets verhoogd en zijn er 3600 flessen beschikbaar gekomen.

Scallywag is representeert natuurlijk de speyside in de remarkable regional malts serie van Douglas Laing en word dus alleen uit speyside whisky’s gemaakt. Het origineel bestaat onder andere uit: mortlach, glenrothes en macallan. De rest is onbekend.

De whisky is niet bijgekleurd en niet koud gefilterd. De whisky heeft van zichzelf een mooie kleur en is gebotteld op 48% abv.

Er zijn dus 3600 flessen beschikbaar en de whisky heeft compleet gerijpt in spaanse sherry vaten.

Op de neus cacao boter, amandelen, nootmuskaat en kaneel. Donker fruit, sherry, cacaopoeder en donkere chocolade. Ook bijenhoning, sigarendoosjes, gestoofde appels en een vleugje citrus versieren verleidelijk de neus.

Het palet begint voor mij met een wow effect… hier vind je namelijk echt veel cacao. Bizar! Duidelijke tonen van donkere chocolade verwarmen de mond. De whisky heeft een vettig mondgevoel met ook smaken van eikenhout, kaneel, donker fruit, sherry en sigarendozen.

In de afdronk vind je praline, sigarendozen en hier ook donkere chocolade. Verder zwarte peper, hout, tannines, sherry en de afdronk is lekker verwarmend.

Deze versie van scallywag is echt onwijs lekker ! Van mij mogen ze hem altijd wel bottelen op deze manier want voor mij is dit een mooie toevoeging op het origineel.

Bedankt voor het lezen.

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.