Royal lochnagar 12 years old. Game of thrones. House baratheon

Hey people!

Zijn we weer! Op naar de volgende game of thrones whisky!

Vandaag is het de beurt aan de royal lochnagar 12.

Zelf heb ik nog nooit gehoord van deze whisky dus ik ga er 100% blind in.

Oke even snel in het kort want we weten ondertussen wel dat de labels en het design van deze flessen gewoon gaaf is.

Leuk is wel om even te benoemen dat dit als het goed is de “oudste” whisky is van de serie. Bijna alle whisky’s in deze serie zijn NAS whisky’s. Maar deze samen met de Lagavulin hebben wel een “age statement”.

Maar let’s go. Time for tasting!

Even walsen met dat glas en het feest kan beginnen.

Ik ruik als eerste… ja hoor… alweer. Specerijen en peper. Tot nu toe hebben alle whisky’s dit duidelijk erin zitten en wordt ik nog niet erg omver geblazen. Eigenlijk vind ik het wel allemaal medium lekkere whisky’s. Goed voor een keer een flesje. Maar niet voor herhaling vatbaar.

Maar oke. We gaan door.

Ik ruik verder een geur die me echt aan een vroege wandeling in een bos doet denken. Ik zag me al helemaal lopen in een groot en mistig bos. Grappig hoe je van whisky meer dan alleen een geur kan krijgen.

Nog 1x ruiken en ik haal een zoetige geur er uit. Vanille!

Weer even het glas walsen en tijd voor de eerste slok.

Ik proef de vanille. En het lijkt ook wel of er iets van banaan in zit. Ik proef verder in de whisky na goed laten rollen over de tong wel iets van koffie lijkt het.

En natuurlijk niet vergeten… de peper!

De afdronk is lang en smaak toch een beetje naar vanille vla ofzo.

Persoonlijk hoop ik toch snel in deze set een whisky te proeven die mij echt omver kan blazen!

Cheers,

Robbert.

Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

2 gedachten over “Royal lochnagar 12 years old. Game of thrones. House baratheon

 1. Eric Ritzer zegt:

  Leuke proefnotitie Robbert.
  Helaas verwacht ik niet dat je in deze (laagdrempelige en heerlijke allemansvriendjes en zeer goed geslaagde commerciële) serie Whisky’s iets tegen gaat komen dat je omver zal blazen. Maar blijf proeven en vooral hopen 😉
  Het lijkt ook of deze Diageo-set alleen gemaakt is om te verzamelen door HBO-liefhebbers en niet persé door Whisky-liefhebbers. Ja, de jonge (TV)garde wellicht.
  Maar blijf proeven en vooral schrijven Robbert.
  Slaínte, Eric

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *