Roger’s hidden treasures campbeltown blended malt 2015 / Roger’s whisky company

Hey people,

Afgelopen week bespraken we Roger zijn nieuwste Ben Nevis. Een zeer verassende whisky met een prachtige neus! Maar eind 2021 bracht Rogers nog een botteling uit.

Deze botteling valt in de Roger’s hidden treasures serie en is een blended malt uit campbeltown dit keer.

De vorige hidden treasure was een mooie speysider met op het label een leuke knipoog naar de whisky die er in zit. Dit keer geen knipoog op het label naar de distilleerderij. Dat zal misschien komen omdat het een blend is. Al heb ik wel eens gehoord dat dit misschien wel een T-spooned Glen Scotia kan zijn. Met dus een druppeltje whisky uit een andere Campbeltown distilleerderij.

Roger was weer zo vriendelijk om een sample op te sturen van zijn nieuwe whisky. Diezelfde whisky heb ik van de zomer ook al eens blind mogen proeven van hem. Toen we samen naar WTF in Utrecht gingen ontving ik een cask sample van deze whisky.

Whisky heeft ervoor gekozen om de whisky te bottelen op 54%. En dit is een goede keuze geweest van Roger. De whisky is hierdoor beter gebalanceerd dan op vatsterkte en een mooie ziltigheid komt omhoog.

De whisky is 6 jaar oud en er kwamen 364 flessen uit het vat. De whisky is uiteraard niet bijgekleurd en is niet koud gefilterd.

De neus is verassend zoet. Macadamia noten, chocolade, vanille, Belgische gesuikerde wafels en heel in de verte wat ziltigheid.

Het palet opent met peper, een vleugje turf, hier duidelijk meer zee invloeden. Verder vanille, zoetstof, thee bladeren en verdunde chocolademelk.

De afdronk heeft peper, frisse pepermunt, donkere chocolade en een zweempje rook.

Een leuk vervolg in de hidden treasures serie! En de fles is nog goed verkrijgbaar ook bij bijvoorbeeld Dramtime & Passie voor whisky. De whisky kost je €78.

Ik ben onwijs nieuwsgierig waar Roger nog meer mee komt. 1 ding is in ieder geval zeker… Roger is here to stay!

Bedankt voor het lezen!.

Cheers,

Robbert.

Alle foto’s in dit artikel zijn aangeleverd door Roger’s whisky company
Advertenties

Auteur: confessionsofawhiskyfreak

hey people, welkom op mijn blog! Mijn naam is Robbert, geboren op 2 december 1991 en ik ben de bedenker van de blog “confessions of a whisky freak” Qua baan werk ik in de zorg. Een super mooie baan waar ik met veel plezier naar toe ga. Mijn vriendin is al jaren blogger (www.edithsofia.nl) en om haar zo bezig te zien met haar blog heeft mij ook geïnspireerd om mijn eigen blog te starten maar dan over mijn grote hobby... whisky! Wat kan je zoal verwachten? Reviews van whisky, whiskey, bourbon. Maar af en toe maken we ook eens een uitstapje naar bijvoorbeeld een lekker gerecht. Maar soms ook iets van een gadget of baard stuff. Vaak dan wel weer whisky gerelateerd uiteraard. Voor contact kunt u mailen naar: info@confessionsofawhiskyfreak.nl Ik sta open voor suggesties, tips, vragen & samenwerkingen. Cheers! Robbert ( confessions of a whisky freak)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *